آنچه در این مقاله می خوانید
بر اساس گفتههای سناتورها الیزابت وارن (Elizabeth Warren) و آنگوس کینگ (Angus King)، دولت ایران از اعتبارات استخراج رمزارز برای حمایت از سازمانهای جهادی، که آنها را تروریستی مینامند، استفاده کرده است.
الیزابت وارن و آنگوس کینگ، سناتوران ایالات متحده، نامهای به مقامات نوشتند و در مورد خطرات احتمالی برای امنیت ملی ناشی از فعالیت ماینرهای رمزارز در ایران هشدار دادند.
در نامهای مورخ ۱ مه (12 اردیبهشت) به جیک سالیوان (Jake Sullivan)، مشاور امنیت ملی، لوید استین (Lloyd Austin)، وزیر دفاع، و جانت یلن (Janet Yellen)، وزیر خزانهداری، این دو نماینده از دولت بایدن خواستند که اطلاعات مربوط به ارتباطات ممکن بین دولت ایران و ماینرهای محلی رمزارز و چگونگی استفاده از داراییهای دیجیتال برای اجتناب از تحریمهای ایالات متحده را ارائه دهند. بر اساس گفتههای سناتوران وارن و کینگ، ایران از اعتبارات ماینرهای رمزارز برای حمایت از سازمانهای جهادی تحت حمایت خود، که آنها را سازمانهای تروریستی مینامند، و حمله این کشور به اسرائیل در ماه آوریل استفاده کرده است.
در این نامه آمده است:
“استفاده ایران از رمزارزها برای دور زدن تحریمها تهدید مستقیمی برای امنیت ملی ما محسوب میشود. نیروهای نظامی ایران از رمزارزها برای تأمین مالی گروههای تروریستی شناخته شدهای مانند حزبالله استفاده کردهاند، سازمانی که گمان میرود در حمله پهپادی ژانویه سال ۲۰۲۴ در اردن که منجر به کشته شدن سه نفر از نیروهای خدمتی آمریکا شد، نقشی داشته است […] در صورتی که اقدامی انجام ندهیم، ایران به استفاده از رمزارزها برای تأمین مالی حملات علیه اسرائیل ادامه خواهد داد.”
سناتورها وارن و کینگ از مقامات آمریکایی خواستند تا اطلاعاتی در مورد درآمد استخراجکنندگان رمزارز در ایران، چگونگی استفاده احتمالی از آنها برای پولشویی و پاسخهایشان برای «مقابله با تهدیدات علیه امنیت ملی آمریکا» ارائه دهند. این دو به گزارشی از یک اندیشکده ایرانی اشاره کردند که میگفت دولت ترجیح میدهد از بیتکوینهای «تازهاستخراجشده» استفاده کند، چون ادعا میشد که آنها «کمتر قابل ردیابی» هستند. گزارشها نشان میدادند که استخراجکنندگان بیتکوین در ایران ممکن است تا یک میلیارد دلار درآمد در سال ۲۰۲۱ حاصل کرده باشند.
ایران از سال ۱۹۷۹ تحت تحریمهای مختلفی از سوی ایالات متحده و نهادهای بینالمللی قرار گرفته است. مقامات ایرانی پیش از این درباره استخراج رمزارز در کشور سختگیری کرده و به دلیل نگرانیها در مورد مصرف برق، این نوع فعالیتها را محدود کرده بودند، اما دولت در سال ۲۰۱۹ این کار را قانونی اعلام کرد.
سناتور وارن (Senator Warren) همچنان یکی از صریحترین مخالفان فناوری رمزارز در دولت آمریکا است. او این فناوری را با قاچاق مواد مخدر غیرقانونی، تروریسم و اثرات مضر بر اقتصاد مرتبط میداند. او در ماه نوامبر برای انتخاب مجدد کاندیدا میشود و احتمالاً با جان دیتون (John Deaton)، کاندیدای جمهوریخواه و حقوقدان در حوزه رمزارز، برای به دست آوردن کرسی سنا به نمایندگی از ایالت ماساچوست (Massachusetts Senate) رقابت خواهد کرد.