آنچه در این مقاله می خوانید
در حالی که مقامات سازمان برنامه و بودجه ایران اعلام کردهاند با صدور احکام جدید همسانسازی حقوق بازنشستگان، بهطور متوسط ۱۵ تا ۲۰ میلیون ریال (حدوداً ۲۱.۶ تا ۲۹ دلار) به حقوق بازنشستگان افزوده شده است، برخی از بازنشستگان از افزایشهایی کمتر از ۱۰ میلیون ریال (حدود ۱۴.۴ دلار) گزارش میدهند.
یک بازنشسته شرکت پست که حقوقی حدود ۸۰ میلیون ریال (حدود ۱۱۶ دلار) دریافت میکند، صورتحساب جدید خود را با خبرگزاری دولتی ایلنا به اشتراک گذاشته که نشان میدهد افزایش حقوق او تنها ۴۳۰,۰۰۰ ریال (حدود ۰.۶۲ دلار) بوده است.
او اظهار داشت که پس از ماهها وعده و تبلیغات، افزایش حقوقش تنها ۴۳۰,۰۰۰ ریال بوده که معادل هزینه چهار قرص نان است.
گزارشها نشان میدهند که افزایش حقوق برای کمدرآمدترین بازنشستگان کشور بسیار ناچیز بوده و اغلب حتی به ۱ میلیون ریال (حدود ۱.۵ دلار) نمیرسد. بازنشستگان احساس میکنند که طرح همسانسازی تأثیر چندانی در بهبود وضعیت معیشتی آنها نداشته است.
برخی از بازنشستگان معتقدند که فرمول همسانسازی حقوق به درستی اجرا نشده یا شامل خطاهای محاسباتی بوده که منجر به نارضایتی، اعتراضات گسترده و تجمعات صنفی بازنشستگان شده است.
در گزارشی دیگر، شورای راهبردی و هماهنگی بازنشستگان جهاد کشاورزی با صدور بیانیهای اعلام کرد که از هر گونه اعتراضی که توسط گروههای حامی حقوق بازنشستگان سازماندهی شود، حمایت خواهد کرد.
این شورا تأکید کرد که صندوق بازنشستگی کشوری باید جلسهای مشابه آنچه در تاریخ ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۰ با حضور نمایندگان بازنشستگان و سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، تشکیل دهد. در صورتی که این درخواستها تا ۲۴ ساعت قبل از برگزاری اعتراضات برآورده نشوند، بازنشستگان جهاد کشاورزی تشویق خواهند شد تا به تجمعات گروههای معتبر بپیوندند.
گزارشها نشان میدهند که با صدور احکام اصلاحی در اکتبر سال ۲۰۲۴، حقوق برخی بازنشستگان تا حدی افزایش یافت، در حالی که برخی دیگر شاهد کاهش بودند. این اختلافات موج جدیدی از اعتراضات بازنشستگان و افزایش مطالبات را به همراه داشته است.