محمد رئیس‌زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، از تعرفه‌های پایین ویزیت پزشکان انتقاد کرده و اعلام نمود که ۳۰ هزار پزشک عمومی در کشور تمایلی به فعالیت در حرفه پزشکی یا ادامه تحصیل و گرفتن تخصص ندارند.

رئیس‌زاده به فرآیند سالانه تعیین تعرفه‌ها اشاره کرد و یکی از مشکلات اصلی را تعرفه‌های بسیار پایین و غیرقابل‌قبول ویزیت پزشکان عمومی عنوان کرد. وی نمونه‌ای از شرایط موجود در تهران را بیان کرد و گفت:

«یک پزشک عمومی در تهران با تعرفه ۱.۲ میلیون ریال (حدود ۱.۵ دلار) نمی‌تواند یک مطب خصوصی را اداره کند.»

در تاریخ ۲۵ دسامبر ۲۰۲۳ (2 دی 1402)، رئیس‌زاده از عدم تعیین هزینه واقعی ویزیت‌های پزشکی در کشور انتقاد کرد و اظهار داشت:

«اگر نمی‌توانند هزینه واقعی ویزیت‌های پزشکی را تعیین کنند، به این معناست که هیچ محاسبه‌ای انجام نشده است.»

جامعه پزشکی معتقد است که تعرفه‌های تعیین‌شده برای خدمات پزشکی با نرخ تورم همخوانی ندارد و نسبت به این وضعیت اعتراض کرده است.

در آوریل سال ۲۰۲۴ (فروردین ۱۴۰۳)، دولت با افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌های خدمات پزشکی موافقت کرد که با مخالفت شدید گروه‌ها و انجمن‌های پزشکی مواجه شد.

در تاریخ ۷ آوریل ۲۰۲۴ (۱۹ فروردین ۱۴۰۳)، سعید کریمی، معاون وقت درمان وزارت بهداشت، اظهار داشت:

«حقوق پزشکان بخش خصوصی از ۳۶۰,۰۰۰ ریال در سال ۲۰۱۱ (۱۳۹۰) به حدود ۷۰۰,۰۰۰ ریال در سال ۲۰۲۳ (۱۴۰۲) افزایش یافته است. این بدان معناست که طی ۱۲ سال حقوق آنها حتی دو برابر هم نشده است، در حالی که حداقل دستمزد سایر مشاغل بین سال‌های ۲۰۱۱ (۱۳۹۰) و ۲۰۲۳ (۱۴۰۲) بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است.»

در تاریخ ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴ (۸ دی ۱۴۰۳)، جلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، اعلام کرد که ایران با کمبود پزشک مواجه نیست، بلکه ۳۰,۰۰۰ پزشک عمومی فعالیت پزشکی ندارند که باید برای کار در مناطق کم‌برخوردار ترغیب شوند.

در تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۲۴ (۹ دی ۱۴۰۳)، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در خصوص کمبود پزشک در این استان اظهار داشت:

«پایین بودن حقوق و مزایای پزشکان در بخش دولتی در مقایسه با بخش خصوصی، و همچنین پایین بودن تعرفه‌های ویزیت، از مهم‌ترین دلایل کمبود پزشک در قزوین است.»