آنچه در این مطلب می خوانید
اقتصاددانی به نام نوریل روبینی (Nouriel Roubini) معتقد است که غرور ملی چین احتمال تسلیم شدن این کشور در برابر فشارهای تعرفهای ایالات متحده را بسیار کم میکند.
چین عقبنشینی نخواهد کرد
نوریل روبینی (Nouriel Roubini)، استاد اقتصاد در دانشگاه نیویورک (New York University – NYU)، به دولت آمریکا هشدار داد که پس از اعمال افزایش تعرفه ۱۰ درصدی، چین احتمالاً در برابر خواستههای دولت ترامپ تسلیم نخواهد شد.
روبینی در پستی در X (توییتر سابق) اظهار داشت که غرور بیشازحد چین این کشور را به نامزدی نامناسب برای تاکتیکهای پرریسک مذاکرهای ترامپ تبدیل کرده است.
رویکرد ترامپ: تعرفهها برای کانادا و مکزیک تعلیق شد و برای چین افزایش یافت
اظهارات روبینی تنها چند روز پس از آن مطرح شد که دولت ترامپ اعلام کرد رژیم تعرفهای بحثبرانگیز خود علیه کانادا و مکزیک را به حالت تعلیق درخواهد آورد. ترامپ توضیح داد که این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که دو کشور متعهد شدند اقدامات بیشتری برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به ایالات متحده انجام دهند.
با وجود اتهامات مشابه علیه چین، دولت ترامپ نهتنها از این سیاست عقبنشینی نکرد، بلکه افزایش ۱۰ درصدی تعرفهها را علیه چین اعمال کرد.
ترامپ در برابر چین: تأخیر در مذاکره و ارزیابی نادرست
مدتی پس از این اقدام، ترامپ اعلام کرد که هیچ عجلهای برای مذاکره با همتای چینی خود ندارد.
اما روبینی معتقد است که دولت ترامپ اراده چین را دستکم گرفته است و این مسئله میتواند به چالشهای بزرگتری برای هر دو کشور منجر شود.
وی توضیح داد:
«شی جینپینگ، رئیس جمهور چین، غرور زیادی دارد و هنر جنگ سان تزو (Tzu’s Art of War) را بهخوبی آموخته است، که از نظر استراتژیک و بلندمدت بسیار حسابشدهتر از تاکتیکهای کوتهبینانه ترامپ در هنر معامله (Art of the Deal) است. بنابراین، در سالهای آینده روابط آمریکا و چین سختتر خواهد شد. احتمال جدایی بینظم و تشدید تنشها بیشتر از یک توافق بزرگ منظم است که فقط ریسکهای دوجانبه را در بخشهای کلیدی فناوری کاهش دهد و رقابت استراتژیک را بهصورت مدیریتشده پیش ببرد.»
پیشبینی روبینی: صبر استراتژیک شی در برابر رفتار غیرقابل پیشبینی ترامپ

پروفسور روبینی معتقد است که «صبر استراتژیک» و رفتار آرام شی جینپینگ (Xi Jinping) به رهبر چین کمک خواهد کرد تا ترامپ خشمگین، تکانشی و غیرقابل پیشبینی را پشت سر بگذارد.
اقدامات تلافیجویانه چین در پاسخ به تعرفههای جدید آمریکا
پس از اجرایی شدن دستور ترامپ برای اعمال تعرفه اضافی ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی، پکن اعلام کرد که اقدامات تلافیجویانهای را اتخاذ خواهد کرد. این اقدامات شامل هدف قرار دادن زغالسنگ، محصولات گاز طبیعی مایع (LNG) و ماشینآلات کشاورزی است.
همچنین، چین یک شکایت علیه تعرفههای ترامپ در سازمان تجارت جهانی (WTO) به ثبت رسانده است، در حالی که تحقیقات ضدانحصاری علیه گوگل (Google) بهعنوان یک هشدار تلقی میشود.
نگرانی از کاهش فعالیت اقتصادی در سطح جهانی
برخی از کارشناسان اقتصاد آمریکا معتقدند که مبادلات اخیر بین دو اقتصاد بزرگ جهان میتواند به کاهش فعالیت اقتصادی منجر شود.
با این حال، طرفداران سیاستهای ترامپ استدلال میکنند که رویکرد او در بلندمدت به نفع ایالات متحده خواهد بود.