آنچه در این مطلب می خوانید
بانک مرکزی بحرین در حال تدوین مقرراتی برای استیبل کوین ها به منظور کاهش هزینههای تراکنش و افزایش دسترسی مالی است.
ایمنسازی فضای داراییهای دیجیتال
بانک مرکزی بحرین در حال تدوین مقرراتی برای صدور و انتشار استیبل کوین ها است، اقدامی که به گفته شیخ سلمان بن خلیفه آل خلیفه (Shaikh Salman bin Khalifa Al Khalifa)، وزیر دارایی و اقتصاد ملی این کشور، منجر به کاهش هزینههای تراکنش و افزایش دسترسی مالی خواهد شد.

بر اساس گزارشی از اخبار الخلیج (Akhbar Alkhaleej)، آل خلیفه این موضوع را در پاسخ به سؤال هشام العشیری (Hisham Al-Asheeri)، یکی از قانونگذاران بحرینی درباره مقررات داراییهای دیجیتال مطرح کرد. وی تأکید کرد که بانک مرکزی بحرین همواره متعهد به ایجاد فضای امنتر برای داراییهای دیجیتال بوده است. این وزیر توضیح داد:
“بانک مرکزی، به عنوان نهاد ناظر بر بخش مالی، همواره در تلاش بوده تا قوانین و مقرراتی را برای خدمات مرتبط با داراییهای رمزنگاری شده تدوین کند تا محیطی امن برای سرمایهگذاری ایجاد شود که تحت بالاترین استانداردهای نظارتی قرار داشته باشد. این امر به کاهش ریسکهای مرتبط با معاملات در پلتفرمهای خارجی که تحت نظارت نیستند و احتمال ارتباط آنها با پولشویی، کلاهبرداری و سایر جرایم کمک خواهد کرد.”
بحرین که در سالهای اخیر به یک کشور دوستدار رمز ارزها تبدیل شده است، مجوز فعالیت صرافیهای ارز دیجیتال از جمله کوینمنا (Coinmena) و بایننس (Binance) را صادر کرده است. سیاستهای حمایتی از داراییهای دیجیتال در این کشور، شرکتهایی مانند اپراتور مخابراتی Stc Bahrain را قادر ساخته تا پرداختهای رمز ارزی را بپذیرند.
تقویت نظارت و اعمال مجازاتهای جدید
با این حال، منتقدان عقیده دارند که بدون یک چارچوب نظارتی مؤثر، شرکتهای بیشتری ممکن است از پذیرش رمز ارزها و استیبل کوین ها خودداری کنند.
برای رفع این نگرانیها، آل خلیفه اعلام کرد که قانونگذاری جدید به بانک مرکزی این اختیار را خواهد داد که با استفاده از ابزارهای مبتنی بر بلاک چین، فعالیتها و تراکنشهای نهادهای دارای مجوز را رصد کند. در صورت نقض قوانین توسط نهادهای رمز ارزی دارای مجوز، بانک مرکزی میتواند جریمههای اداری اعمال کند، فعالیت نهاد متخلف را متوقف سازد یا حتی مجازاتهای کیفری تعیین کند.