تورم آلمان پس از دو ماه شتاب کاهش یافت به این دلیل که بهبود اقتصادی این کشور نشانههایی از رکود را نشان داد.
قیمتهای مصرفکننده در ماه ژوئن نسبت به سال قبل 2.5 درصد افزایش یافت. هزینههای انرژی به کاهش ادامه داد، در حالی که کالاها و خدمات، تحت نظارت ویژه در حال حاضر، بدون تغییر در 3.9٪ بودند.
گزارشهای جداگانه روز جمعه نشان داد که تورم در ماه گذشته در فرانسه و اسپانیا نیز تعدیل شده است در حالی که در ایتالیا افزایش یافت.
مقیاس عقبنشینی به سمت هدف 2 درصدی تعیین میکند که بانک مرکزی اروپا با چه سرعتی میتواند پس از حرکت اولیه در ماه گذشته، نرخ بهره را کاهش دهد. عوامل دیگری که بر ذهن سیاستگذاران تأثیر میگذارد عبارتند از آشفتگی سیاسی در فرانسه و اقدامات سایر بانکهای مرکزی بزرگ مانند فدرال رزرو.
کارستن برزسکی، رئیس بخش کلان ING، گفت: دادههای روز دوشنبه درها را برای کاهش نرخهای دیگر در سپتامبر باز میگذارد، اگرچه تحولات دستمزد هنوز هم میتواند انگیزه برخی مقامات را برای به تعویق انداختن کاهش بعدی نرخها به زمستان داشته باشد.
در آلمان، احساسات متزلزل ممکن است فشار قیمتها را کاهش داده باشد. مصرفکنندگان و شرکتها آنطور که پیشبینی میشد در مورد بزرگترین اقتصاد اروپا اخیراً خوشبین نبودند. فعالیتهای تجاری بخش خصوصی نیز ملایمتر از حد تخمینها بوده است.
با این حال، تفسیر دادهها دشوار است، زیرا تأثیر هزینههای انرژی فرار یک سال پیش از آمارها خارج شد. بوندس بانک انتظار دارد تورم تا ماه سپتامبر اندکی کاهش یابد و تا پایان سال دوباره افزایش یابد. ماه گذشته اعلام کرد در حالی که اقتصاد همچنان با بادهای مخالف روبرو است، نقاط روشن فزایندهای وجود دارد.
رشد دستمزدها یک خطر صعودی برای قیمتها ایجاد میکند. دستمزد توافقی در سه ماهه اول 6.2 درصد افزایش یافت و درخواستهای بزرگترین اتحادیه آلمان برای افزایش 7 درصدی تقریباً 4 میلیون کارگر در صنایع فلزی و قطعات الکتریکی نشان میدهد که فشارها همچنان ادامه خواهد داشت.
در حالی که بانک مرکزی اروپا تورم در منطقه 20 کشوری یورو را تا پایان سال 2025 به 2 درصد میبیند، بوندسبانک پیشبینی میکند سال آینده به طور متوسط برای آلمان 2.2 درصد باشد.
یواخیم ناگل، رئیس بانک مرکزی آلمان در یک سخنرانی در کنفرانس فرانکفورت، چشمانداز اقتصادی ضعیف کشورش را برجسته کرد و از سیاستمداران خواست که پایههایی برای حرکت قویتر بگذارند.
او گفت: اگرچه برخی از پرتوهای امید وجود دارد و اقتصاد آلمان به آرامی جایگاه خود را بازیابی میکند، در بسیاری از مقایسههای بینالمللی، آلمان از نظر رشد بسیار عقب است و حتی در برخی موارد در انتهای کشورهای پیشرفته قرار دارد.
او اضافه کرد که مهمتر از همه، سرمایهگذاری بیشتری برای تسلط بر گذار سبز و سرمایهگذاری بر فناوریهای دیجیتال مورد نیاز است، اگرچه تا به امروز هیچ نشانهای از رونق هزینهها مشاهده نشده است.