ولادیمیر پوتین (Vladimir Putin)، رئیسجمهور روسیه، در نشست شورای سران دولتهای سازمان همکاری شانگهای (Shanghai Cooperation Organisation) (SCO) که به ریاست نارندرا مودی (Narendra Modi)، نخستوزیر هند، برگزار شد، بر یکپارچگی اقتصادی و کاهش وابستگی به دلار تأکید کرد. پوتین اظهار داشت: “ما بیشتر از ارزهای ملی برای تسویه حسابهای متقابل استفاده میکنیم.” او افزود که بیش از ۸۰ درصد از معاملات تجاری بین روسیه و جمهوری خلق چین با روبل و یوان انجام میشود.
در نشست SCO ، پوتین بر همکاری اقتصادی و کاهش وابستگی به دلار تأکید کرد
ولادیمیر پوتین (Vladimir Putin)، رئیسجمهور روسیه، در نشست شورای سران دولتهای سازمان همکاری شانگهای (Shanghai Cooperation Organisation) (SCO) از طریق ویدئوکنفرانس در تاریخ ۴ جولای (4 تیر) شرکت کرد. این رویداد به ریاست نارندرا مودی (Narendra Modi)، نخستوزیر هند، برگزار شد.
پوتین بر اهمیت همکاری اقتصادی و نقش سازمان همکاری شانگهای در حفظ صلح تأکید کرد. او به پیشرفتهای صورت گرفته در یکپارچگی اقتصادی اشاره کرد و از افزایش ۳۷ درصدی تجارت روسیه با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به رکورد ۲۶۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ و افزایش ۳۵ درصدی دیگر از ماه ژانویه تا آوریل ۲۰۲۳ خبر داد. بر اساس ترجمه کرملین، پوتین اعلام کرد:
“ما از ارزهای ملی برای تسویه حسابهای متقابل بیشتر استفاده میکنیم. به طور خاص، بیش از ۸۰ درصد از معاملات تجاری بین روسیه و جمهوری خلق چین با روبل و یوان انجام میشود.”
سازمان همکاری شانگهای (Shanghai Cooperation Organisation) که در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد، یک ائتلاف سیاسی، اقتصادی و امنیتی است. سازمان همکاری شانگهای در حال حاضر دارای 9 عضو کامل است: هند، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان. سه کشور دارای وضعیت ناظر با سازمان همکاری شانگهای هستند: افغانستان، بلاروس و مغولستان. چهارده کشور دارای وضعیت شریک گفتوگو هستند: آذربایجان، ارمنستان، بحرین، کامبوج، مصر، کویت، مالدیو، میانمار، نپال، قطر، عربستان سعودی، سریلانکا، ترکیه و امارات متحده عربی (UAE).
سازمان همکاری شانگهای قصد دارد تا همکاری اقتصادی، امنیت منطقهای و تبادل فرهنگی بین کشورهای عضو را تقویت کند. یکپارچگی اقتصادی در این سازمان با به کارگیری ابتکاراتی برای استفاده از ارزهای ملی در تجارت، به خصوص کاهش وابستگی به دلار آمریکا، شتاب بیشتری گرفته است. این تغییر همسو با روندهای جهانی گستردهتر کاهش وابستگی به دلار (dedollarization) است، که در آن کشورها به دنبال متنوعسازی ذخایر ارزی خود و کاهش وابستگی به سیستم مالی ایالات متحده هستند.
پوتین با اشاره به این که “سهم ارز ملی روسیه در معاملات صادراتی با تمام کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) در سال ۲۰۲۲ از ۴۰ درصد فراتر رفت”، تأکید کرد: “روسیه در اجرای نقشه راه سازمان همکاری شانگهای برای انتقال به ارزهای ملی در تجارت متقابل بسیار فعال بوده است که در نشست قبلی در سمرقند، ازبکستان، تأیید شد.” رهبر روسیه تأکید کرد:
“لازم است که این کار را ادامه دهیم، اقدامات هماهنگ برای حذف موانع قانونی انجام دهیم، زیرساختهای پرداخت لازم را ایجاد کنیم و یک سیستم مالی مستقل ایجاد نماییم.”
نظر شما در مورد تاکید پوتین بر دلارزدایی و ادغام اقتصادی در سازمان همکاری شانگهای چیست؟ شما میتوانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.