سقوط سهام آسیا به دلیل ترس از رکود

سقوط سهام آسیا به دلیل ترس از رکود
آنچه در این مقاله میخوانید

همچنان که نگرانی‌ها از کندی اقتصاد ایالات متحده افزایش یافته است، شاخص‌های سهام آسیایی روز دوشنبه به شدت کاهش یافتند و ضررهای هفته گذشته را ادامه دادند. بازارهای ژاپن نیز در حال ورود به بازار خرسی پس از رسیدن به بالاترین سطوح بی‌سابقه خود در ماه جولای هستند.

بازارها افت شدیدی را که در وال استریت روز جمعه اتفاق افتاد، دنبال کردند. پس از انتشار داده‌های مربوط به حقوق و دستمزد غیرکشاورزی بسیار ضعیف‌تر از انتظار، نگرانی‌ها از اینکه فدرال رزرو نرخ‌های بهره را برای مدت طولانی‌تری بالا نگه می‌دارد، افزایش یافت و این نگرانی‌ها به عدم فرود نرم* اقتصاد ایالات متحده دامن زد. سایر برآورد‌های اقتصادی میانه هفته و گزارش‌های درآمدی مختلف از شرکت‌های بزرگ فناوری نیز به بازارهای ایالات متحده آسیب رساند و نشانه‌های ضعیفی به بازارهای منطقه‌ای ارائه داد.

ارزش قراردادهای آتی شاخص‌های سهام ایالات متحده در تجارت آسیایی روز دوشنبه به میزان بیشتری کاهش یافت.

شاخص نیکی و شاخص قیمت سهام توکیو (TOPIX) به بازار خرسی چشم دوخته‌اند

شاخص نیکی 225 ژاپن روز دوشنبه 5.5 درصد کاهش یافت، در حالی که شاخص گسترده‌تر قیمت سهام توکیو (تاپیکس) نزدیک به 7 درصد سقوط کرد. هر دو شاخص اکنون بیش از 20 درصد نسبت به بالاترین رکوردهای خود که در ماه جولای به ثبت رسیده بود، کاهش یافته‌اند و اگر در سطوح فعلی بسته شوند، وارد بازار نزولی خواهند شد.

با افزایش شدید ارزش ین ژاپن، سهام ژاپن تحت تأثیر فروش سنگین سودآوری قرار گرفتند، به‌خصوص که سرمایه‌گذاران خارجی به‌صورت گسترده از بازار خارج شدند.

این روند تحت تأثیر سیگنال‌های قوی از بانک مرکزی ژاپن بود که پس از افزایش نرخ بهره در هفته گذشته و اعلام احتمال افزایش‌های بیشتر در سال 2024، ایجاد شد.

انتشار ارقام متوسط مربوط به درآمدها از شرکت خودروسازی سنگین‌ تویوتا موتور (NYSE: TM) (TYO: 7203) جوی ناامیدکننده برای بازارهای ژاپن ایجاد کرد و این در حالی است که این هفته انتظار می‌رود تعدادی از درآمدهای کلیدی کشور اعلام شوند. شرکت‌های سونی (TYO: 6758) و سافت‌بانک گروپ (TYO: 9984) نیز قرار است در روزهای آینده گزارش‌های خود را ارائه دهند.

زیان‌های چین با برخی داده‌های مثبت شاخص مدیران خرید (PMI) محدود شد

شاخص‌های CSI 300 شانگهای شنژن و شانگهای کامپوزیت، با توجه به این که آنها در دو ماه گذشته از زیان‌های شدیدی رنج برده‌اند، نسبت به همتایان خود کاهش نسبتاً کمتری داشتند.

این دو شاخص به ترتیب 0.3 درصد و 0.4 درصد کاهش یافتند و در پایین‌ترین سطوح در بیش از پنج ماه گذشته باقی ماندند. شاخص هنگ سنگ (Hang Seng) هنگ کنگ یک درصد کاهش یافت.

داده‌های مربوط به شاخص مدیران خرید (PMI) خصوصی در روز دوشنبه نشان داد که بخش خدمات چین در ماه جولای کمی بیش از انتظار رشد داشته است، که نشان‌دهنده مقاومتی در اقتصاد است.

این برآورد به بهبود جزئی احساسات نسبت به چین پس از برآورد‌های ناامیدکننده در بخش تولید در هفته گذشته کمک کرد.

این هفته مجموعه‌ای از داده‌های اقتصادی کلیدی چین، از جمله داده‌های مربوط به تجارت و تورم، منتشر خواهد شد.

آسیا تحت فشار نگرانی‌های رشد اقتصادی

همچنان که تمایل به سهام ریسک‌پذیر به دلیل چشم‌انداز بدتر شدن شرایط اقتصادی کاهش یافت، بازارهای گسترده‌تر آسیایی سقوط کردند. دارایی‌های امن مانند ین ژاپن و طلا شاهد جریان‌های ورودی بودند.

شاخص ASX 200 استرالیا 2.5 درصد کاهش یافت و تمرکز بر جلسه بانک مرکزی استرالیا در روز سه‌شنبه بود، جایی که انتظار می‌رود بانک مرکزی نرخ‌ها را ثابت نگه دارد.

شاخص KOSPI کره جنوبی با 5.5 درصد کاهش مواجه شد و زیان‌های گسترده‌ای به دلیل ضعف در سهام فناوری را ثبت کرد. این بخش از بازار با ترکیبی از برداشت سود و درآمدهای متوسط از شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا تحت فشار قرار گرفت.

قراردادهای آتی شاخص Nifty 50 هند نیز نشان‌دهنده یک بازگشایی منفی بود و سهام هندی برای برداشت سود بیشتر پس از رسیدن Nifty به رکوردهای بالای 25,000 نقطه در هفته گذشته آماده شده‌اند.

کدام سهام را در معامله بعدی خود بخریم؟

با افزایش ارزش‌گذاری‌ها در سال 2024، بسیاری از سرمایه‌گذاران از قرار دادن پول بیشتر در سهام نگران هستند.

تنها در سال 2024، هوش مصنوعی ProPicks دو سهام را معرفی کرد که ارزش آنها بیش از 150 درصد افزایش داشتند، چهار سهام دیگر که بیش از 30 درصد رشد داشتند و سه سهام دیگر که بیش از 25 درصد صعود کردند. این یک رکورد قابل توجه است.

با سبدهای سرمایه‌ای که برای سهام Dow، سهام S&P، سهام فناوری و سهام Mid Cap تنظیم شده‌اند، می‌توانید استراتژی‌های مختلفی برای افزایش ثروت خود کشف کنید.

*”فرود نرم” (Soft Landing) یک اصطلاح اقتصادی است که به وضعیتی اشاره دارد که در آن یک اقتصاد، پس از یک دوره رشد سریع یا تورم بالا، وارد یک دوره کاهش فعالیت‌های اقتصادی و رشد کندتر می‌شود، بدون اینکه وارد رکود (Recession) شود. هدف از سیاست‌های اقتصادی که به دنبال فرود نرم هستند، کاهش تدریجی رشد و تورم به سطوح پایدارتر است، بدون ایجاد بیکاری گسترده یا کاهش شدید تولید ناخالص داخلی (GDP).

دیدگاه خود را درباره سقوط سهام آسیا به دلیل ترس از رکود بنویسید

عضویت در خبرنامه پی سی ام

در بیانیه دولت آمده است که قانون جرایم اقتصادی و شفافیت شرکتی اختیاراتی را ارائه می‌کند که به مقامات بریتانیا این امکان را می‌دهد تا “جنایتکاران سازمان‌یافته و کسانی را که به دنبال سوءاستفاده از اقتصاد باز بریتانیا هستند، هدف قرار دهند”.