به گفته یک مقام مسئول از شرکت نفت و گاز پارس (POGC) که مسئول توسعه این میدان است، تولید گاز در میدان عظیم گازی پارس جنوبی ایران قرار است با حفاری ۳۵ چاه جدید در این میدان به میزان ۳۶ میلیون متر مکعب (mcm) افزایش یابد.

به گزارش شانا، حمیدرضا شفیع مکوند، مدیر پروژه‌های حفاری میدان گازی پارس جنوبی، گفت که چاه‌های مذکور برای افزایش ضریب بازیافت میدان حفاری خواهند شد.

وی با تاکید بر این که میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی مشترک در جهان است، افزود:

“همه میادین نفت و گاز در جهان پس از چندین سال تولید و بهره‌برداری با افت فشار و کاهش تولید مواجه می‌شوند.”

وی افزود: در سال‌های آینده، میدان پارس جنوبی نیز کاهش تولید را تجربه خواهد کرد و حفاری در نقاط مختلف که ظرفیت بالایی برای استخراج گاز دارند می‌تواند از این کاهش تولید جلوگیری کند.

به گفته این مقام مسئول، شرکت نفت و گاز پارس (POGC) پس از تحقیقات، مطالعات و پژوهش‌های انجام شده برای جلوگیری از کاهش تولید گاز در پارس جنوبی، برنامه حفاری ۳۵ چاه درون‌میدانی را در فازهای مختلف این مخزن تعریف کرده است.

وی توضیح داد که هر چاه تقریباً یک میلیون متر مکعب گاز در روز تولید خواهد کرد و این چاه‌ها تفاوتی با چاه‌های قبلی حفر شده در پارس جنوبی ندارند.

او با اشاره به این که حفاری چاه‌های مذکور در ۱۷ سکوی موجود انجام خواهد شد، گفت:

“این پروژه به چهار شرکت حفاری ایرانی در قالب چهار بسته پروژه واگذار شده است.”

به گفته مکوند، شرکت پتروپارس ۸ چاه، شرکت پترو ایران ۹ چاه، گروه حفاری شمال ۹ چاه و شرکت توسعه انرژی پاسارگاد نیز ۹ چاه را حفاری خواهند کرد.

وی سرمایه‌گذاری انجام شده در این پروژه را ۱.۲ میلیون دلار اعلام کرد و افزود که ارزش این پروژه برای کشور بسیار حائز اهمیت است.

میدان گازی پارس جنوبی که ایران با قطر در خلیج فارس شریک است، حاوی مقدار قابل توجهی گاز طبیعی است که حدود هشت درصد از ذخایر جهان و تقریباً ۱۸ میلیارد بشکه میعانات گازی را تشکیل می‌دهد. این میدان به ۲۴ فاز استاندارد تقسیم شده است.

این میدان عظیم فراساحلی مساحتی بالغ بر ۹,۷۰۰ کیلومتر مربع را پوشش می‌دهد که ۳,۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آب‌های سرزمینی ایران در خلیج فارس قرار دارد. باقی ۶,۰۰۰ کیلومتر مربع، که به آن گنبد شمالی (North Dome) گفته می‌شود، در آب‌های سرزمینی قطر قرار دارد.