اسوار پراساد (Eswar Prasad)، استاد دانشگاه کورنل (Cornell University) در مدرسه دایسون (Dyson School)، نگرانیهایی را در مورد افزایش ریسکها در بازار ارزهای دیجیتال مطرح کرده و به شکافهای نظارتی و تمرکزگرایی به عنوان مسائل کلیدی اشاره کرده است. وی اظهار داشت: “اگر چیزی باشد، ارزهای دیجیتال امروز حتی خطرات بیشتری برای سرمایهگذاران و نهادهای مالی ما نسبت به گذشته دارند.”
هشدار استاد دانشگاه کورنل درباره ارزهای دیجیتال
اسوار پراساد (Eswar Prasad)، استاد مدرسه دایسون دانشگاه کورنل (Cornell University’s Dyson School) و پژوهشگر ارشد در مؤسسه بروکینگز (Brookings Institution)، در مقالهای که روز جمعه در نیویورک تایمز (The New York Times) منتشر شد، نگرانیهای قابل توجهی را درباره خطرات ناشی از بازار رو به رشد ارزهای دیجیتال ابراز کرد.
با وجود افزایش اخیر بیت کوین (Bitcoin) به بالاترین رکوردها و حمایت سیاسی فزاینده از سوی چهرههایی مانند دونالد ترامپ (Donald Trump)، رئیسجمهور سابق ایالات متحده، و کامالا هریس (Kamala Harris)، معاون رئیسجمهور کنونی، پراساد هشدار داد:
“اگر چیزی باشد، ارزهای دیجیتال امروز حتی خطرات بیشتری برای سرمایهگذاران و نهادهای مالی ما نسبت به گذشته دارند.”
او خاطرنشان کرد که تسهیل مقررات توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) ورود سرمایهگذاران خرد به بازار ارزهای دیجیتال را آسانتر کرده است، در حالی که بسیاری از این سرمایهگذاران به طور کامل از خطرات مربوطه آگاهی ندارند.
پراساد همچنین به خطرات تمرکزگرایی در اکوسیستم ارزهای دیجیتال اشاره کرد و به فروپاشی افتیایکس (FTX) و مشکلات قانونی پیرامون بایننس (Binance) به عنوان مثالهایی از چگونگی تأثیر قدرت متمرکز بر تضعیف اصول فاندامنتال امور مالی غیرمتمرکز پرداخت. او همچنین تأکید کرد که “ریسکها میتوانند از امور مالی غیرمتمرکز به امور مالی سنتی و بالعکس سرایت کنند”، که این امر آسیبپذیریهایی را در سراسر سیستم مالی گستردهتر ایجاد میکند.
استاد دانشگاه کورنل (Cornell) چنین استدلال کرد که در حالی که امور مالی غیرمتمرکز پتانسیل بهبود دسترسی و کارآیی در بازارهای مالی را دارد، “شکنندگیهای امور مالی سنتی را نیز وارد کرده است، اما با نظارت کمتر و با بسیاری از خطرات جدید.” او توصیه کرد:
“در حالی که باید نسبت به نوآوریهایی که دسترسی و کارآیی در بازارهای مالی را بهبود میبخشند، پذیرا باشیم، کاربران، سرمایهگذاران و ناظران باید مراقب وعدههای کاذب و تبلیغات پرهیاهو باشند، به ویژه اگر این تبلیغات از سوی سیاستمداران صورت گیرد.”
آیا با اسوار پراساد، استاد دانشگاه کورنل، موافق هستید؟ شما میتوانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.