قیمت نفت در روز دوشنبه حدود 2 درصد کاهش یافت و شاخص جهانی برنت زیر 80 دلار در هر بشکه باقی ماند، زیرا مذاکرات صلح خاورمیانه میتواند خطرات عرضه را کاهش دهد، در حالی که به نظر میرسید ضعف اقتصادی چین، واردکننده اصلی نفت، تقاضا را مهار کند.
باب یاوگر، مدیر معاملات آتی انرژی در Mizuho در نیویورک، گفت: این بازار تحت فشار است، زیرا انتظار میرود که آنها به مذاکرات آتش بس ادامه دهند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که آخرین فشار دیپلماتیک واشنگتن برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه احتمالاً بهترین و شاید آخرین فرصت است و از همه ذینفعان درخواست کرد تا توافق را در خط پایان به دست آورند.
مشکلات اقتصادی چین همچنین قیمت نفت را تحت فشار قرار داد و دادههای هفته گذشته نشان داد که قیمت مسکن جدید با سریعترین سرعت در 9 سال اخیر کاهش یافته است. پالایشگاههای چین در ماه گذشته در واکنش به تقاضای ضعیف سوخت، نرخ فرآوری نفت خام را به شدت کاهش دادند.
هر دو شاخص نفت خام در روز جمعه نزدیک به 2 درصد کاهش یافتند زیرا سرمایهگذاران انتظارات رشد تقاضای چین را کاهش دادند، اما هفته را بدون تغییر پس از اینکه دادههای ایالات متحده نشان داد با وجود مخارج خردهفروشی قوی تورم تعدیل شده بود، هفته را بدون تغییر به پایان رساندند.
سرمایهگذاران انرژی همچنین منتظر سرنخهایی در مورد تصمیم بعدی فدرال رزرو ایالات متحده برای نرخ بهره بودند.
اکثریت اندکی از اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی رویترز گفتند که انتظار دارند فدرال رزرو در هر یک از سه نشست باقیمانده در سال جاری، نرخهای بهره را 25 واحد کاهش دهد که یک کاهش بیشتر از پیشبینی ماه گذشته است، و رکود اقتصادی بعید است.
کاهش نرخ بهره میتواند فعالیت اقتصادی را در بزرگترین کشور مصرفکننده نفت جهان تحریک کند.