آنچه در این مطلب می خوانید
دانشجویان دانشگاههای آفریقا نسبت به تأثیر هوش مصنوعی (AI) بر چشمانداز شغلی نگران هستند؛ در این میان، کارشناسان بر لزوم رویکردی متعادل تأکید دارند که ضمن بهرهگیری از فناوری، اثرات منفی احتمالی آن را کاهش دهد.
حفظ شغل یا توسعه: معمای هوش مصنوعی
برخی دانشجویان دانشگاههای آفریقا نگرانی خود را نسبت به گسترش استفاده از هوش مصنوعی (AI) و تأثیر احتمالی آن بر فرصتهای شغلی خود ابراز کردهاند. آنها معتقدند که استفاده بیرویه از هوش مصنوعی میتواند مشکل بیکاری در این قاره را تشدید کند.
انتشار گزارشی جدید نشان میدهد که دانشجویان خواهان تنظیم قوانین از سوی دولتهای آفریقایی برای محافظت از نیروی کار انسانی در برابر جایگزینی توسط هوش مصنوعی هستند. این درخواست در حالی مطرح شده است که دولتها و شرکتهای خصوصی به طور فزایندهای از هوش مصنوعی استفاده میکنند و نهادهایی مانند اتحادیه آفریقا (African Union – AU) نیز برای تقویت اقتصادهای محلی، کاربرد هوش مصنوعی را ترویج میدهند.
یکی از دانشجویان که در گزارش The Citizen از او نقلقول شده، معتقد است که هوش مصنوعی پیش از فارغالتحصیلی، بسیاری از دانشجویان را بیمصرف کرده است. دانشجویی دیگر آیندهای را پیشبینی میکند که در آن انسانها برای یافتن شغل با ماشینها رقابت خواهند کرد.
با این حال، اریک دایملر (Eric Daimler)، کارشناس رباتیک و مشاور ریاستجمهوری ایالات متحده در زمینه هوش ماشینی و رباتیک، نسبت به محدودسازی هوش مصنوعی هشدار داده است.
دایملر (Daimler) استدلال کرد که در دنیای جهانیشده امروز، پذیرش فناوریهای جدید ضروری است. او گفت که در حالی که دولتها وظیفه دارند از افراد محافظت کنند، محافظت بیش از حد از مشاغل میتواند مانعی برای پیشرفت باشد. او بر پیشرفت سریع اتوماسیون تأکید کرد.
دایملر گفت:
«ما در دنیایی جهانی زندگی میکنیم و همگی در سطح جهانی در حال رقابت هستیم. چه بخواهیم و چه نخواهیم، باید این فناوریهای جدید را بپذیریم. دولتها نقشی در محافظت از افراد دارند، اما هرچه بیشتر مشاغل را محافظت کنند، اوضاع بدتر خواهد شد. اتوماسیون به سرعت در حال پیشرفت است.»
امکا آکایزوا (Emeka Akaezuwa)، استاد و رئیس دانشگاه بینالمللی شرق آفریقا (International University of East Africa – IUEA)، خاطرنشان کرد که در حالی که هوش مصنوعی ممکن است برخی مشاغل را حذف کند، مشاغل جدیدی نیز ایجاد خواهد کرد. او تأکید کرد که با تنظیم مقررات مناسب، هوش مصنوعی و نیروی کار انسانی میتوانند در کنار هم وجود داشته باشند. او افزود:
«دولت [تانزانیا] باید وظایفی را که مردم نمیتوانند یا نمیخواهند انجام دهند، خودکار کند. معرفی هوش مصنوعی تولید را افزایش خواهد داد و با صادرات بیشتر، ثروتمندتر خواهیم شد. فرصتهای بسیاری وجود دارد که باید از آنها استفاده کنیم.»