آنچه در این مطلب می خوانید
تأکید دیپلمات ارشد کره جنوبی بر نقش کلیدی آزادسازی داراییهای مسدود شده ایران در روابط دوجانبه
یک دیپلمات ارشد کره جنوبی اعلام کرد که حلوفصل مسئله داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی، همراه با دیدارهای سطح بالا و تعاملات دیپلماتیک، عاملی کلیدی در بهبود روابط دو کشور بوده است.
چانگ کی-یونگ (Chang Ki-yong)، معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی در امور تغییرات اقلیمی، در مراسمی در سئول که به مناسبت چهل و ششمین سالگرد انقلاب اسلامی برگزار شد، بر بهبود روابط تهران-سئول طی دو سال گذشته تأکید کرد. او به آزادسازی داراییهای مسدود شده ایران، دیدار وزرای خارجه دو کشور در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و سفرهای رسمی به تهران به عنوان نقاط عطف روابط دوجانبه اشاره کرد.
این مراسم که در ۱۰ فوریه (22 بهمن) برگزار شد، با حضور سعید کوزهچی، سفیر ایران در کره جنوبی، چانگ کوان-یونگ (Chang Kwan-young)، مدیرکل امور غرب آسیا و شمال آفریقا در وزارت خارجه کره جنوبی، دیپلماتهای خارجی، شخصیتهای فرهنگی و خبرنگاران همراه بود.
تأکید سفیر ایران بر سیاست خارجی مستقل و همکاریهای منطقهای
در این مراسم، سعید کوزهچی، سفیر ایران، بر تعهد ایران به سیاست خارجی مستقل تأکید کرد و به مبارزات مردم ایران در برابر چالشها اشاره داشت. او دستاوردهای علمی و فناوری ایران را نماد استقامت و وحدت ملی دانست.
وی همچنین سیاست “اول همسایگی“ ایران را مورد تأکید قرار داده و به تعاملات ایران با سازمانهای بینالمللی از جمله بریکس (BRICS)، سازمان همکاری شانگهای (SCO)، سازمان همکاری اقتصادی (ECO) و گروه D-8 اشاره کرد. کوزهچی تأکید کرد که ایران همچنان متعهد به صلح و امنیت منطقهای از طریق گفتوگو و همکاری است.
او همچنین مبارزه با تروریسم و مخالفت با تحریمهای آمریکا را دو محور اصلی سیاست خارجی ایران برشمرد و بر چشمانداز ایران برای ایجاد روابط متوازن سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با همه کشورها تأکید کرد. سفیر ایران همچنین اولویت کاهش تنش و امنیت جمعی را از اصول اساسی سیاست خارجی ایران دانست.
او روابط دیرینه و سازنده تهران و سئول را ستود و ابراز امیدواری کرد که گسترش این روابط به نفع هر دو کشور بوده و به ثبات منطقهای و جهانی کمک کند.
قدردانی کره جنوبی از روابط تاریخی و گسترش همکاریها
چانگ کی-یونگ در سخنرانی خود، سالگرد انقلاب اسلامی را به مردم ایران تبریک گفت و بر تعهد سئول به تقویت روابط دوجانبه تأکید کرد.
او اظهار داشت:
“روابط بین دو کشور ما، مانند فرشهای ایرانی که با مهارت و دقت بافته شدهاند، در طول تاریخ بهدقت شکل گرفتهاند.”
او با اشاره به کشف آثار باستانی ایرانی در مقبرههای سلسله سیلا (Silla) در کره، از پیوندهای عمیق تاریخی میان دو کشور سخن گفت.
چانگ همچنین به دیدارهای سطح بالا، حلوفصل داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی و جلسات وزرای خارجه دو کشور در حاشیه نشستهای سازمان ملل متحد به عنوان تحولات کلیدی در روابط دو جانبه طی دو سال گذشته اشاره کرد.
او همچنین همکاری در زمینههای علم، فناوری، حفاظت از محیطزیست، زیرساختها، بهداشت و داروسازی و تقدیر متقابل از فرهنگ یکدیگر را از عوامل تقویتکننده روابط تهران-سئول دانست.
چانگ با ابراز خوشبینی نسبت به آینده روابط ایران و کره جنوبی، ابراز امیدواری کرد که فصل بعدی همکاریهای دو کشور بر اساس اعتماد متقابل، گفتوگو و همکاری، پربارتر از گذشته باشد.