بر اساس گزارش شورای جهانی طلا (WGC)، در سه ماهه اول سال 2023، ترکیه 58 میلیارد لیر ترکیه (3 میلیارد دلار) در طلا سرمایه‌گذاری کرده است.

در آخرین ویرایش گزارش روند تقاضای طلا که توسط شورای جهانی طلا منتشر می‌شود، آمده است که سرمایه‌گذاری روی شمش و سکه طلا در ترکیه در سه ماهه اول به سطوح بی‌سابقه‌ای رسیده است و برای اولین بار از رکورد 50 تن عبور کرده است.

میزان تقاضای سالانه پنج برابر افزایش یافت و نسبت به سه ماهه قبل 32 درصد بیشتر بود. “سرمایه‌گذاران ترکیه به دنبال سرمایه‌گذاری در طلا به عنوان یک دارایی امن بودند.”

“بانک مرکزی ترکیه دوباره یکی از خریداران بزرگ طلا در طول سه ماهه گذشته بود. ذخایر رسمی این بانک به میزان 30 تن افزایش یافت.”

این شورا اعلام کرد که مجموع خریدهای 45 تنی در ماه‌های ژانویه و فوریه با فروش در ماه مارس جبران شد.

“به دنبال ممنوعیت موقت واردات شمش طلا، حدود 15 تن طلا به بازار داخلی فروخته شد. در مجموع، این میزان کل ذخایر طلا را به 572 تن، یعنی 34 درصد از کل ذخایر، رساند.”

در این گزارش همچنین آمده است که تقاضا برای خرید جواهرات در ترکیه 20 درصد بیشتر از سال قبل بوده و به 9 تن رسیده است.

اما مقایسه فصلی کاهش 10 درصدی را نشان می‌دهد چون میزان تقاضا تحت تأثیر زلزله‌های مخربی قرار گرفته که در ماه فوریه کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

“انگیزه‌های مربوط به سرمایه‌گذاری همچنان باعث افزایش میزان تقاضا برای جواهرات در سه ماهه اول می‌شود.”

شورای جهانی طلا (WGC) اعلام کرد که میزان تقاضا برای طلا در سطح جهانی 13 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت و به 1,081 تن در سه ماهه اول سال 2023 رسید.

میزان تقاضا از سوی بانک‌های مرکزی در طول سه ماهه رشد قابل‌توجهی داشته است.

موسسات بخش رسمی همچنان خریداران مشتاق و متعهد طلا هستند که 228 تن به ذخایر جهانی اضافه کردند.

سرمایه گذاری روی شمش و سکه 5 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت و به 302 تن رسید، در حالی که مصرف جهانی جواهرات تقریباً ثابت و برابر با 478 تن بود.