بر اساس گزارش رسانه‌های محلی، در سه سال گذشته، مقامات در ایران بیش از 8,000 مزرعه زیرزمینی استخراج رمز ارزها را تعطیل کرده‌اند. آمارهای رسمی نشان می‌دهند که با وجود محدودیت‌های اِعمال شده از سوی دولت، استخراج غیرقانونی رمز ارزها همچنان بخش زیادی از مصرف انرژی برق را به خود اختصاص می‌دهد.

به گفته مقامات رسمی، استخراج‌کنندگان غیرقانونی رمز ارزها در ایران 1.8 میلیارد کیلووات ساعت از برق را می‌دزدند

به گفته سخنگوی صنعت برق به نقل از روزنامه انگلیسی زبان فایننشال تریبون (Financial Tribune) و پورتال برق نیوز (Bargh News)، مراکزی که به صورت غیرقانونی در ایران ارزهای دیجیتال را استخراج می‌کنند، 1.8 میلیارد کیلووات ساعت برق را به سرقت برده‌اند.

مصطفی رجبی مشهدی گفت: “در سه سال گذشته، حدود 8200 مرکز غیرمجاز ماینینگ ارزهای دیجیتال شناسایی و بسته شده است که در آنها بیش از 246,000 ماینر فعال از 680 مگاوات انرژی استفاده می‌کردند. او افزود: تخمین زده می‌شود که 1,200 مگاوات دیگر از ظرفیت برق همچنان توسط ماینرهای غیرقانونی در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشترین سرقت برق در استان‌های اصفهان و تهران و پس از آن خراسان رضوی، خوزستان، مرکزی، فارس و آذربایجان شرقی رخ داده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که با ممنوعیت فعالیت‌های استخراج غیرقانونی رمز ارزها، دولت قصد دارد تا از فعالیت ماینرهای دارای مجوز حمایت کند.

در جولای سال 2022، شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) متعهد شد که اقدامات شدیدی را علیه ماینرهای بدون مجوز رمزارزها انجام دهد. تا پایان سال 2022، این شرکت 7,200 مزرعه غیرمجاز استخراج رمز ارزها را کشف و تعطیل کرد.

در سال 2019، ایران استخراج بیت کوین را قانونی کرد، اما از آن زمان تاکنون به دلیل کمبود برق در ماه های تابستان و زمستان، زمانی که مصرف برق معمولاً افزایش می یابد، چندین بار عملیات قانونی استخراج آن را متوقف کرده است. این در حالی است که تأسیسات استخراج ثبت شده نرخ برق بالاتری را نسبت به سایر صنایع در این کشور پرداخت می‌کنند.

وزارت نیروی ایران از صاحبان ریگ‌های استخراج رمزارز می‌خواهد مکان دستگاه‌های خود را در سامانه جامع تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت که مجوزها را صادر می‌کند، ثبت کنند. عدم انجام این کار جریمه‌های سنگینی را در پی خواهد داشت.

پس از انتشار اخباری مبنی بر جریمه شدن اپراتور بورس اوراق بهادار تهران به دلیل داشتن و راه‌اندازی غیرقانونی 82 ریگ ماینینگ رمز ارزها، آخرین داده‌ها در مورد وسعت و بزرگی بخش خاکستری ماینینگ رمز ارزها منتشر شد.

ماشین آلات مورد استفاده این نهاد توسط پلیس امنیت اقتصادی جمهوری اسلامی کشف و ضبط شد. به دنبال کشف این تجهیزات در زیرزمین سازمان در اواخر سال 2021، علی صحرایی، مدیر عامل بورس، استعفا داد.