بر اساس گزارش‌ها، دولت آرژانتین به دلیل کمبود ذخایر دلاری که این کشور با آن مواجه است، به دنبال گسترش توافقات خود با چین برای دلارزدایی است. بر اساس گزارش‌ها، سرجیو ماسا (Sergio Massa)، وزیر اقتصاد، در حال مذاکره برای گسترش خط سوآپ فعلی برای دو برابر کردن سطح موجود از 5 به 10 میلیارد دلار است که به یوان چین انجام شود.

آرژانتین به دنبال توسعه قرارداد خط سوآپ با چین در تلاش برای دلارزدایی است

دولت آرژانتین به دنبال گسترش دسترسی خود به خط سواپ یوان چین است تا استفاده از ذخایر دلاری کمیاب خود را کاهش دهد. بر اساس گزارشات محلی، سرجیو ماسا، وزیر اقتصاد آرژانتین، و میگوئل پسک (Miguel Pesce)، رئیس بانک مرکزی آرژانتین، با هدف دو برابر کردن مقدار پول موجود در خط سوآپ، به 10 میلیارد دلار به یوان چین، روز 29 می به چین سفر خواهند کرد.

چین به دولت آرژانتین اجازه دسترسی آزادانه به 5 میلیارد دلار از خط سواپ را داده است که طبق برآوردها، تقریباً 2 میلیارد دلار آن در ماه آوریل و بخشی از ماه می استفاده شده است. کل ارزش خط اعتباری به حدود 19 میلیارد دلار، یا 130 میلیارد یوان چین می‌رسد.

ماسا دو هفته پیش به این احتمال اشاره کرده بود و گفته بود “در صورت تحقق شرایط سیاسی و موافقت بانک مرکزی چین”، این مبلغ باید افزایش یابد.

ذخایر دلاری و توافق با صندوق بین‌المللی پول (IMF)

آرژانتین با کاهش جدی ذخایر ارز خارجی خود که به پایین‌ترین سطح خود در هفت سال گذشته رسیده، مواجه است. بر اساس گزارش بلومبرگ، ذخایر بین‌المللی دلار به 36 میلیارد دلار در ماه می کاهش یافته است. این شرایط با کاهش مستمر ارزش پزوی آرژانتین و سطوح بالای تورم بیش از 108 درصد نسبت به سال گذشته که در ماه آوریل ارزیابی شده، وخیم‌تر شده است.

تیم اقتصادی آلبرتو فرناندز (Alberto Fernandez)، رئیس جمهور آرژانتین، مجبور شده‌اند اقدامات متعددی، نظیر قطع دسترسی شرکت‌های نفتی به دلارهای رسمی و تامین مالی پرداخت‌های مربوط به واردات به مدت 90 روز، را برای محدود کردن جریان دلار از اقتصاد محلی انجام دهند.

آرژانتین همچنین به دنبال مذاکره مجدد در مورد شرایط قرارداد بدهی خود با صندوق بین المللی پول (IMF) است تا پرداخت‌های این موسسه را تسریع بخشد؛ آرژانتین موظف است 10.6 میلیارد دلار بین ماه‌های ژوئن تا دسامبر به این صندوق بازپرداخت کند.

با این حال، این توافق از سوی کریستینا کرشنر (Cristina Kirchner)، معاون رئیس جمهور، که خواستار کنار گذاشتن قرارداد بازپرداخت در یک تجمع اعتراضی شد، منحل شد و پرداخت‌های بعدی این موسسه با مشکل مواجه شد. او اعلام کرد:

” اگر نتوانیم این برنامه‌ای را که صندوق بر بدهکاران خود تحمیل می‌کند کنار بگذاریم که به ما امکان دهد رشد و صنعتی شدن و توسعه فناوری خود را تقویت کنیم، پرداخت بدهی غیر ممکن خواهد بود.”

نظر شما در مورد تلاش آرژانتین برای کنار گذاشتن دلار برای واردات به دلیل ذخایر پایین دلاری آن چیست؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.