وزرای امور خارجه هند و روسیه برای بررسی همکاری‌ها در چارچوب گروه بریکس (BRICS)، گروه بیست (G20) و سازمان همکاری شانگهای (SCO) با یکدیگر دیدار کردند. دو کشور به تسویه حساب‌ها با استفاده از ارزهای ملی خود روی آورده‌اند تا وابستگی خود به دلار آمریکا را کاهش دهند.

گفتگوی وزرای امور خارجه در مورد گروه بریکس، G20، و سازمان همکاری شانگهای (SCO)

دکتر جایشانکار (S. Jaishankar)، وزیر امور خارجه هند، روز پنجشنبه در حاشیه نشست دو روزه وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس در کیپ تاون، آفریقای جنوبی، با همتایان خود از چندین کشور از جمله روسیه دیدار کرد. کشورهای عضو گروه بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی هستند.

جایشانکار پس از دیدار با همتای روس خود در توییتی نوشت: “از دیدار با سرگئی لاوروف (Sergey Lavrov)، وزیر امور خارجه روسیه، امروز صبح در کیپ تاون در حاشیه اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس بسیار خوشحال شدم.” او افزود:

“گفتگوهای ما شامل موضوعات دوجانبه، گروه بریکس، جی 20 و سازمان همکاری شانگهای بود.”

هم هند و هم روسیه از اعضای بریکس، گروه بیست (G20) و سازمان همکاری شانگهای (SCO) هستند.

روسیه برای تقویت همکاری با سایر کشورهای عضو بریکس تلاش کرده است. هم هند و هم روسیه از استفاده از ارزهای ملی در تسویه حساب‌های تجاری که وابستگی آنها به دلار آمریکا را کاهش می‌دهد، حمایت می‌کنند.

در ماه آوریل، دولت هند به عنوان بخشی از  سخنرانی خود در G20، ابتکارات خود را برای “بین‌المللی کردن” روپیه بیان کرد و اعلام کرد که هدف این است که روپیه را به یک “ارز جهانی” تبدیل کرده و تسویه تجارت بین‌المللی با استفاده از روپیه هند (INR) را تسهیل کند. اخیراً، دولت‌های بنگلادش و هند تصمیم گرفتند که تسویه حساب‌های تجاری دوجانبه خود را با ارزهای ملی خود انجام دهند.

لاوروف این هفته گفت که روسیه به طور جدی به دنبال تسویه حساب با استفاده از ارزهای ملی است. او گفت: “البته، با رشد گردش مالی، تغییر رویکرد به پرداخت با استفاده از ارزهای ملی عملی‌تر خواهد شد- این برنامه آینده ما است. این مسئله نه تنها در مورد آفریقا، بلکه در مورد کشورهای آمریکای لاتین، دوستان آسیایی ما و همچنین ایران، هند و چین نیز صادق است.”

کشورهای عضو گروه بریکس همچنین در حال بحث در مورد ایجاد یک واحد پولی مشترک هستند که انتظار می‌رود در نشست آتی سران این گروه مورد بحث قرار گیرد. علاوه بر این، این گروه اقتصادی در حال بحث در مورد اضافه شدن اعضای جدید به این گروه است چون حداقل 19 کشور برای پیوستن به گروه بریکس درخواست داده یا برای پیوستن به آن ابراز علاقه کرده‌اند.

نظر شما در مورد افزایش همکاری بین اعضا و دوستان کشورهای عضو گروه بریکس چیست؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.