میگوئل دیاز کانل (Miguel Diaz-Canel)، رئیس‌جمهور کوبا، می‌گوید جایگاه دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهانی به ایالات متحده این امکان را می‌دهد که «سیاست سلطه‌گرایانه تهاجمی ساخت دیوار، تحمیل تحریم‌های تنبیهی، باج‌خواهی، تجاوز، و تهمت» را دنبال کند. او افزود که گروه اقتصادی بریکس (BRICS) “جایگزینی منحصر‌به‌فرد برای یکپارچگی اقتصادی، به ویژه برای اقتصادهای در حال توسعه فراهم می‌کند.”

دیدگاه رئیس جمهور کوبا در مورد دلارزدایی

میگوئل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا، در مصاحبه ای با شبکه RT که روز پنجشنبه پخش شد، روند دلارزدایی جهانی را مورد بحث و بررسی قرار داد.

او توضیح داد که جایگاه دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهان، ایالات متحده را قادر می‌سازد تا “سیاست سلطه‌گرایانه تهاجمی ایجاد دیوار، اعمال تحریم‌های تنبیهی، باج خواهی، تجاوز و تهمت” را دنبال کند. در ادامه، رئیس جمهور کوبا اضافه کرد:

“بریکس جایگزینی منحصربه‌فرد برای یکپارچگی اقتصادی، به ویژه برای اقتصادهای در حال توسعه فراهم می‌کند.”

کشورهای عضو گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تلاش‌های خود را برای کاهش وابستگی به دلار آمریکا تشدید کرده‌اند و از استفاده از ارزهای ملی مربوطه در تسویه حساب‌های تجاری حمایت می‌کنند. انتظار می‌رود نشست سران آنها در ماه آگوست شامل بحث‌هایی در مورد عرضه ارز مشترک پیشنهادی بریکس باشد. بسیاری از مردم بر این باور هستند که یک ارز موفق بریکس سلطه دلار آمریکا را از بین خواهد برد.

با وجود عدم عضویت کوبا در گروه بریکس، این کشور شراکت قوی با روسیه را حفظ کرده است که این مسئله به دوران اتحاد جماهیر شوروی باز می‌گردد. تجارت بین مسکو و هاوانا در سال گذشته رشد قابل توجهی را تجربه کرد و به 452 میلیون دلار رسید که سه برابر این میزان در سال قبل از آن بوده است.

برای چندین دهه، ایالات متحده تحریم‌های اقتصادی گسترده خود را علیه کوبا که برای اولین بار، در دهه 1960 اعمال شد، حفظ کرده است. دولت ایالات متحده نقض حقوق بشر، تمایلات کمونیستی و بی‌ثباتی منطقه‌ای را به عنوان برخی از دلایل تحریم‌های ادامه‌دار این کشور ذکر کرده است.

دیاز کانل گفت: “من معتقدم که ما باید نقش پیشرو روسیه را در شکل دادن به این جهان چندقطبی به رسمیت بشناسیم” و افزود که تلاش‌های مستمر برای دلارزدایی منجر به “تجارت فراگیرتر و سودمندتر” برای کشورهایی خواهد شد که “دروغ و وعده‌های پوچ” ایالات متحده را رد می‌کنند. ماه گذشته، ولادیمیر پوتین (Vladimir Putin)، رئیس جمهور روسیه، اظهار داشت که روند به سمت جهان چندقطبی اجتناب‌ناپذیر است و تنها تشدید خواهد شد. رئیس جمهور روسیه هشدار داد: “کسانی که این مسئله را درک نکرده و از این روند پیروی نمی‌کنند، ضرر خواهند کرد.”

به جز کشورهای عضو گروه بریکس، تعداد فزاینده‌ای از کشورهای دیگر نیز در حال افزایش تلاش‌های خود برای دلارزدایی هستند. ده کشور جنوب شرق آسیا که عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) هستند، اخیراً برای ترویج استفاده از ارزهای ملی موافقت کردند. علاوه بر این، مقامات ارشد 9 کشور آسیایی هفته گذشته در ایران برای بحث در مورد اقدامات لازم برای دلارزدایی دیدار کردند.

آیا با میگوئل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا، موافق هستید؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.