دو استراتژیست جی پی مورگان (JP Morgan) گفته‌اند که حتی در شرایطی که ارزهای جایگزین، مانند یوان چین، دلار آمریکا را به چالش کشیده‌اند، این ارز جایگاه برتر خود را حفظ خواهد کرد. بر اساس گزارشی که اخیراً منتشر شده است، یوان در حال حاضر تنها 7 درصد از حجم تجارت جهانی ارز را به خود اختصاص داده است، در حالی که دلار آمریکا تنها کمی با رکورد 88 درصدی خود فاصله دارد.

به چالش کشیده شدن جایگاه برتر دلار آمریکا

استراتژیست‌های جی‌پی مورگان اعلام کرده‌اند که با وجود تلاش‌های مداوم برای جایگزینی دلار آمریکا با یک ارز ذخیره جایگزین، این ارز احتمالاً سلطه خود را حفظ خواهد کرد. میرا چاندان (Meera Chandan) و اکتاویا پوپسکو (Octavia Popescu)، دو تن از استراتژیست‌های جی‌پی مورگان، در آخرین یادداشت خود به سهم دلار از حجم معاملات ارز خارجی که 88 درصد است، اشاره می‌کنند.

در همین حال، گزارشی که در رویترز منتشر شد نیز به استفاده از دلار در صورتحساب تجاری اشاره کرد به عنوان عامل دیگری در نظر گرفته می‌شود که پیش‌بینی چاندان و پوپسکو در مورد دلار آمریکا را مورد تایید قرار می‌دهد. با این حال، این استراتژیست‌ها اذعان کردند که موقعیت دلار باز هم به چالش کشیده خواهد شد.

از این استراتژیست‌ها نقل شده که اظهار داشته‌اند: “برخی نشانه‌های دلارزدایی در حال ظهور است.”

همانطور که در Bitcoin.com News گزارش شده است، مخالفان یک سیستم مالی تحت تسلط ایالات متحده برای معرفی یک ارز ذخیره که جایگاه برتر دلار را به چالش می‌کشد، فشار آورده‌اند. در حالی که برخی از پول بالقوه آینده برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی (BRICS) به عنوان ارزی که در نهایت دلار را سرنگون می‌کند، نام می‌برند، برخی دیگر می‌گویند یوان چین برای دستیابی به این هدف از موقعیت بهتری برخوردار است.

سهم یوان چین از کل تبادلات جهان

با این حال، بر اساس این گزارش، یوان در حال حاضر تنها 7 درصد از حجم تجارت جهانی ارز را به خود اختصاص داده است. در مقابل، یورو، ارز رایج در اتحادیه اروپا، 31 درصد از حجم تبادلات بازار فارکس را به خود اختصاص داده است.

در همین حال، دو استراتژیست جی پی مورگان هشدار دادند که کنترل سرمایه چین به این معنی است که بعید است پول این کشور آسیایی دلار آمریکا را در آینده نزدیک سرنگون کند. برای اثبات استدلال خود، این دو استراتژیست به داده‌هایی اشاره می‌کنند که نشان می‌دهد یوان چین تنها در 2.3 درصد از پرداخت‌های سوئیفت (SWIFT) مورد استفاده قرار گرفته است. از سوی دیگر، دلار آمریکا و یورو، به ترتیب، در 43 و 32 درصد از پرداخت‌های سوئیفت استفاده شده‌اند.

نظر شما در مورد اظهارات این دو استراتژیست جی پی مورگان چیست؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.