آنچه در این مقاله می خوانید
این هفته، چین و قطر روابط خود را از طریق افزایش قابل توجه مبادلات خود در روز سه شنبه تقویت کردند. شرکت ملی نفت چین (CNPC) و قطر انرژی (QatarEnergy)، شرکت نفت و گاز دولتی قطر، قراردادی 27 ساله را امضا کردند که در آن، چین متعهد به تهیه گاز مایع طبیعی (LNG) از قطر به صورت سالانه شد. بر اساس این توافق، چین سالانه چهار میلیون تن گاز مایع طبیعی از این کشور واقع در حاشیه خلیج فارس وارد خواهد کرد. علاوه بر این، شرکت ملی نفت چین همچنین سهامی در پروژه گاز مایع طبیعی در میدان گازی شمالی قطر به دست خواهد آورد که باعث تقویت همکاری آنها خواهد شد.
امضای قرارداد 27 ساله گاز مایع طبیعی بین چین و قطر باعث تقویت روابط بین این دو کشور
چین در تلاش مداوم برای تنوع بخشیدن به معاملات ارزی خود و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکا است که شامل واردات کمتر گاز طبیعی از ایالات متحده میشود. در کنار سایر کشورهای عضو گروه بریکس، این کشور آسیایی به طور استراتژیکی سعی میکند تا از اهمیت دلار آمریکا در تجارت بینالمللی بکاهد.
در تحولی قابل توجه در پایان ماه مارس، چین قراردادی دوجانبه با برزیل برای خرید گاز مایع طبیعی (LNG) منعقد کرد که تسویه این معامله با یوان انجام و با کمک یک شرکت فرانسوی تسهیل شد.
در 20 ژوئن، خبرگزاری رویترز گزارش داد که قطر و چین به توافقی اساسی برای معامله گاز مایع طبیعی دست یافتهاند و دو کشور توافق کردند که برای 27 سال در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته باشند. مانند امارات متحده عربی (UAE)، قطر نیز اقتصادی نوظهور محسوب میشود. هر دو منطقه توسط شرکت خدمات مالی آمریکایی MSCI در سال 2014 ارتقا یافتند و به اقتصادهای نوظهور گروه بریکس (BRICS) پیوستند.
بر اساس این گزارش، قطر انرژی (QatarEnergy)، شرکت نفت و گاز دولتی قطر، یک قرارداد همکاری چند ساله با شرکت ملی نفت چین (CNPC) امضا کرد که چین را قادر میسازد سالانه چهار میلیون تن گاز یع طبیعی (LNG) خریداری کند. این خبر پس از آن منتشر شد که در روز دوشنبه، قطر و امارات در مورد از سرگیری روابط دیپلماتیک خود خبر دادند.
همزمان با توافق با شرکت ملی نفت چین، سعد الکعبی (Saad al-Kaabi)، رئیس قطر انرژی نیز قراردادی مشابه با گروه شرکت نفت و پتروشیمی چین (Sinopec) امضا کرد. الکعبی اعلام کرد: “امروز ما در حال امضای دو قرارداد هستیم که روابط قوی ما را با یکی از مهمترین بازارهای گاز در جهان و بازار کلیدی محصولات انرژی قطر تقویت خواهد کرد.”
سناتور لوئیزیانا: “در حال حاضر، چین دشمنی دوستنما است”
مقامات آمریکایی در این مورد اختلاف نظر دارند، چون سرمقالهای که توسط The Cradle منتشر شده است، نشان میدهد که کِوین مک کارتی (Kevin McCarthy)، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده، وابستگی قبلی چین به ذخایر گاز مایع طبیعی (ال ان جی) ایالات متحده را ستود، اما با استناد به مصاحبهای در نشریه پولیتیکو (Politico)، ضرورت آن را زیر سوال برد. Thecradle.co همچنین به بیل کسیدی (Bill Cassidy)، سناتور لوئیزیانا، اشاره میکند که معتقد است خرید گاز طبیعی چین موقعیتی برد-برد است.
کسیدی گفت: ” چین با فراهم کردن سرمایه اولیه، محمولههای تضمین شده را با قیمت مشخص دریافت میکند. این مسئله به نوبه خود به شرکتهای آمریکایی کمک میکند تا پایانههای صادراتی بسازند، که باعث افزایش تقاضا برای استخراج بیشتر ایالات متحده در مکانهایی مانند لوئیزیانا و تگزاس میشود.” کسیدی همچنین تاکید کرد که چین رقیبی با رفتار دوستانه است. در حال حاضر، چین دشمنی دوستنما محسوب میشود. اگر آنها – درست مانند هند، کره جنوبی، ژاپن، اتحادیه اروپا – در حال خرید یا فروش هستند، به تامین سرمایه لازم برای پایانههای صادرات گاز مایع طبیعی (LNG) کمک می کنند، و خوب، این چیز خوبی است.”
آیا مشارکت استراتژیک چین و تلاش برای تنوع بخشیدن به واردات انرژی، سلطه ایالات متحده در تجارت جهانی را مختل میکند؟ شما میتوانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.