آنچه در این مقاله می خوانید
یک تحلیلگر اهل کره شمالی هشدار داده است که اقدامات انجام گرفته از سوی ایالات متحده برای محدود کردن استفاده از دلار و تمایل فزاینده کشورهای مختلف برای پیوستن به گروه بریکس (BRICS) سقوط دلار آمریکا، به عنوان ارز حاکم بر جهان را تسریع کرده است.
دیدگاه رسانه دولتی کره شمالی در مورد دلارزدایی و گروه بریکس
خبرگزاری مرکزی کره (KCNA)، رسانه دولتی کره شمالی، روز یکشنبه مقالهای با عنوان «توسعه بریکس نتیجه اجتنابناپذیر نظم اقتصادی ناعادلانه بینالمللی کنونی است» منتشر کرد. این مقاله توسط جونگ ایل هیون (Jong Il Hyon)، تحلیلگر امور بین الملل کره شمالی نوشته شده است.
او توضیح داد که انگیزه اصلی برای پیوستن بسیاری از کشورها به گروه بریکس «نظم اقتصادی بینالمللی ناعادلانه و غیرمنطقی کنونی» است که حول سیستم پولی بینالمللی تحت رهبری ایالات متحده بر پایه دلار متمرکز شده است.
جونگ افزود که ایالات متحده پس از انباشتن مقدار زیادی ثروت در طول جنگ جهانی دوم، سیستم برتون وودز (Bretton Woods) را در جولای 1944 با تعیین دلار به عنوان ارز استاندارد بین المللی ایجاد کرد. با این حال، از آن زمان، ایالات متحده درگیر استثمار جهانی شد و از موقعیت مسلط خود در ضرب ارز و استفاده از دلار به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف سیاسی خود بهره برد. او خاطرنشان کرد:
“برای همه مشخص شده است که نظام پولی بینالمللی مبتنی بر دلار در کنار ابزارهای نظامی به دو ستون پشتوانه سلطه آمریکا بر جهان تبدیل شده است.”
تحلیلگر کره شمالی در ادامه توضیح داد که در طول تقریباً یک قرن، از دلار وابسته به طلا در دهه 1940، به دنبال آن دلار وابسته به نفت در دهه 1970 و اکنون دلار وابسته به اوراق قرضه، «ایالات متحده به هر وسیله و روشی متوسل شده است تا برتری دلار به عنوان ارز کلیدی را حفظ کند». او تاکید کرد که ایالات متحده از طریق سوء استفاده از موقعیت غالب دلار، “بدون تردید مرتکب اعمال نفرتانگیزی در زمینه اِعمال تحریمهای مالی” بر کشورهایی شد که این کشور را ناراضی کردند. او به عنوان نمونه، به تحریمهای مالی اعمال شده علیه روسیه پس از حمله روسیه به اوکراین اشاره کرد.
جونگ تاکید کرد که این امر منجر به کاهش اتکا به دلار آمریکا و افزایش پذیرش ارزهای ملی برای تجارت بین المللی توسط کشورهای مختلف از جمله کشورهای عضو گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) و اعضای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) شد. قابل ذکر است که گروه بریکس پیشنهادی برای ارز مشترک ارائه کرده است که انتظار میرود در اجلاس سران آینده مورد بحث قرار گیرد.
این تحلیلگر کره شمالی افزود که روند رو به رشد دلارزدایی نشان میدهد که ایالات متحده از طریق اقدامات گستاخانه و خودسرانه خود در جستجوی سلطه جهانی، تلاشهای بینالمللی برای کنار گذاشتن دلار را تسریع کرده، باعث ایجاد یک سیستم پولی جدید شده و تعداد زیادی از کشورها را برای پیوستن به گروه بریکس ترغیب کرده است. او تاکید کرد که تحریمها و فشارهای آمریکا اکنون نتیجه معکوس دارد و موقعیت این کشور را تضعیف میکند.
جونگ خاطرنشان کرد که در نشست اخیر وزرای خارجه کشورهای عضو بریکس، آنها موافقت کردند که از استفاده از ارزهای ملی برای تسویه تجارت بین کشورهای عضو حمایت کنند. این تحلیلگر با اشاره به این که گروه اقتصادی بریکس “به طور پیوسته در حال افزایش نفوذ سیاسی خود در عرصه بینالمللی است”، اظهار داشت که این گروه “به چالشی برای نظام بینالمللی و سیستم مالی موجود به رهبری ایالات متحده و غرب تبدیل میشود.” او در خاتمه گفت:
“تحرکات بینالمللی بیسابقه برای محدود کردن استفاده از دلار و تمایل بسیاری از کشورها برای پیوستن به گروه بریکس، پایان دوران حکومت دلار به عنوان یک ارز کلیدی و سلطه آمریکا که به لطف آن ایجاد شده را تسریع میکند.”
آیا با تحلیلگر کره شمالی در مورد سلطه دلار آمریکا و چالشهای ناشی از تلاش گروه بریکس برای دلارزدایی موافق هستید؟ شما میتوانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.