دولت ایران در تلاش برای کاهش بیشتر سلطه دلار آمریکا، به دنبال استفاده از دینار عراق در تجارت دوجانبه با این کشور است. گردش مالی سالانه بین دو کشور همسایه بیش از 10 میلیارد دلار است و سالانه میلیون‌ها زائر و گردشگر از مرز بین دو کشور عبور می‌کنند.

ایران و عراق می‌توانند سلطه دلار را با استفاده از دینار در تجارت کاهش دهند

رسانه‌های منطقه گزارش دادند که دولت تهران برای استفاده گسترده‌تر از ارزهای ملی در تجارت خارجی تلاش می‌کند و در معاملات با بغداد، به دنبال جایگزینی دینار عراق با دلار آمریکا است. به گفته یک مقام ایرانی، جایگزینی واحد پول آمریکا با دینار در تجارت دوجانبه بین ایران و عراق، سلطه دلار را تضعیف خواهد کرد.

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق، در گفتگو با خبرگزاری مهر، به صراحت اعلام کرد که استفاده از ارز ملی در معاملات بین دو کشور اولویت دولت فعلی ایران است. آل اسحاق گفت: “اکثر کشورهای جهان به دنبال فاصله گرفتن از دلار آمریکا در مبادلات خود هستند و استفاده از ارزهای ملی می‌تواند به تسریع این روند کمک کند.” او افزود:

“با ترجیح دینار بر دلار در عملیات تجاری با عراق، ما به عنوان بخشی از یک استراتژی گسترده‌تر دولتی، به طور جدی سلطه دلار را در معاملات واردات و صادرات خود تضعیف می‌کنیم.”

همچنین به نقل از خبرگزاری شفق (Shafaq news) در عراق، آل اسحاق خاطرنشان کرد که انجام معاملات با ارزهای ملی می‌تواند به دور شدن مداوم از کنترل آمریکا در تجارت جهانی سرعت بخشد، روندی که به نظر او در حال شتاب گرفتن است.

او خاطرنشان کرد که مبادلات سالانه کالا و خدمات بین دو کشور همسایه در حال حاضر بیش از 10 میلیارد دلار است. او تشریح کرد: “استفاده از یک سیستم تجاری مبتنی بر پول ملی دو کشور، این روابط را بیشتر تقویت کرده و مبادلات بین دو کشور را افزایش می‌دهد.”

یحیی آل اسحاق با تاکید بر این که ایران و عراق باید با به حداکثر رساندن مبادلات تجاری با ارزهای ملی خود بتوانند از سلطه دلار بکاهند، افزود هر دو ملت می‌توانند از این روند به صورت مطلوبی بهره‌مند شوند.

اظهارات آل اسحاق در پی اظهارات اخیر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، مطرح شده است که بر لزوم دلارزدایی تاکید کرد. او در اوایل این هفته در اجلاس مجازی شورای سران کشورها در سازمان همکاری شانگهای اظهار داشت که هرگونه تلاش برای شکل دادن به یک سیستم بین‌المللی عادلانه مستلزم حذف دلار آمریکا به عنوان “ابزار سلطه در روابط درون منطقه‌ای” است.

به نظر شما آیا ایران و عراق در تجارت دوجانبه خود، به زودی به تسویه حساب با استفاده از ارزهای ملی روی خواهند آورد؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.