دیمیتری پسکوف (Dmitry Peskov)، سخنگوی کرملین، به رسانه‌ها گفت که توسعه گروه اقتصادی بریکس در راس دستور جلسه این سازمان در نشست ماه جاری خواهد بود. پسکوف با اذعان به اهمیت این موضوع، خاطرنشان کرد که اعضا در این جلسه احتمالا برخی از اختلافات در مورد این موضوع را مورد بحث قرار خواهند داد.

مسائل مربوط به توسعه گروه بریکس قرار است در نشست آتی آن مورد بحث قرار گیرد

با وجود تعداد فزاینده کشورهایی که یا به طور رسمی برای عضویت درخواست داده و یا تمایل خود را برای پیوستن به گروه بریکس اعلام کرده‌اند، دیمیتری پسکوف، معاون مطبوعاتی ولادیمیر پوتین (Vladimir Putin)، رئیس جمهور روسیه، توسعه این گروه را به عنوان موضوع اصلی گفتگوهای سران این گروه در نشست آتی آن در اواخر این ماه در ژوهانسبورگ عنوان کرد.

این مقام روسی به خبرنگاران گفت که گسترش بریکس، که از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است، در صدر دستور کار آن قرار دارد و در نشست آتی بریکس مورد بحث قرار خواهد گرفت؛ با این حال، اختلافات اندکی در مورد چشم‌انداز توسعه این گروه وجود دارد.

پسکوف به نقل از خبرگزاری تاس (Tass) توضیح داد: “این موضوع بسیار مهمی است چون ما می‌بینیم که کشورهای بیشتری تمایل خود را برای پیوستن به این گروه اعلام می‌کنند.” با این وجود، او همچنین اذعان کرد:

“در واقع، در چارچوب بریکس، تفاوت‌های ظریف خاصی در موضوع گسترش بین اعضا وجود دارد و همه این تفاوت‌ها قطعاً در اجلاس آتی مورد بحث قرار خواهند گرفت.”

سخنگوی دولت کرملین به گزارش اخیر بلومبرگ (Bloomberg) بر اساس منابع آگاه اشاره کرد که نشان می‌دهد فشار چین برای گسترش سریع این گروه اقتصادی با مخالفت هند و برزیل روبرو شده است.

پسکوف خاطرنشان کرد که موضوعات مربوط به توسعه در جریان اجلاس بریکس که قرار است از 22 تا 24 آگوست برگزار شود، مشخص خواهد شد، چون “سران کشورها در مورد موضع خود صحبت خواهند کرد.” رئیس جمهور روسیه شخصاً در این نشست شرکت نخواهد کرد، اما از طریق ارتباط ویدیویی در این مجمع شرکت خواهد نمود.

نماینده رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: “به طور کلی، چنین [سطح بالایی از] علاقه به پیوستن به گروه بریکس (BRICS) نشان‌دهنده پتانسیل بالای این مجمع و اقتدار رو به رشد، و مهم‌تر از همه، ماهیت عملی این گروه است.”

انتظار می‌رود رهبران بریکس در اجلاس خود درخواست‌های رسمی ارسال شده از سوی نامزدها برای پیوستن به این سازمان را که به دنبال گسترش نفوذ اقتصادی و ژئوپلیتیک خود در صحنه جهانی است، بررسی کنند. تعداد زیاد اعضای بالقوه نگرانی‌هایی را در غرب در مورد تبدیل شدن این اتحاد به وزنه تعادلی در برابر ایالات متحده و اتحادیه اروپا ایجاد کرده است.

آیا فکر می‌کنید پنج عضو فعلی گروه بریکس در مورد گسترش این بلوک به اجماع خواهند رسید؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه‌ با ما به اشتراک بگذارید.