بانک مرکزی زیمبابوه اخیراً اعلام کرده است که به عرضه توکن‌های دیجیتالی با پشتوانه طلا “به منظور تراکنش” نزدیک است. به گفته رئیس این بانک، توکن‌های دیجیتالی با پشتوانه طلا پیش از این ثابت کرده‌اند که یک ابزار سیاست پولی موثر هستند. جان مانگودیا (John Mangudya)، رئیس بانک مرکزی زیمبابوه، نیز گفت که نتایج یک نظرسنجی از مصرف‌کنندگان نشان داده است که مردم این کشور اطلاعات محدودی در مورد ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) پیش‌بینی شده دارند.

“ابزار سیاست پولی موثر”

بانک مرکزی زیمبابوه (RBZ) گفته است که اکنون “در مرحله پیشرفته آماده‌سازی برای عرضه GBDT [توکن‌های دیجیتال با پشتوانه طلا] به منظور تراکنش است.” این بانک اعلام کرد که عرضه توکن‌های طلا مکمل دلار آمریکا در معاملات داخلی خواهد بود، چون برای خرده‌فروشان وسیله مبادله‌ای امن‌تر، راحت‌تر و با حفظ ارزش را فراهم می‌کند.”

در بیانیه سیاست پولی میان مدت اخیر منتشر شده، جان مانگودیا، رئیس بانک مرکزی زیمبابوه (RBZ)، فاش کرد که این بانک به زودی کمپین‌های آگاهی بخشی را راه‌اندازی خواهد کرد که هدف آن “آموزش عمومی در مورد استفاده و مزایای توکن‌های دیجیتال با پشتوانه طلا (GBDT)” است. مانگودیا همچنین فاش کرد که ذینفعان کلیدی مانند کنفدراسیون صنایع زیمبابوه (CZI) متعهد شده‌اند که سیستم‌های خود را به گونه‌ای پیکربندی کنند که صدور کارت‌هایی با نام GBDT را امکان‌پذیر کند.

همان طور که قبلاً گزارش شده بود، بانک مرکزی زیمبابوه توکن‌های دارای پشتوانه طلا را در ماه می در پاسخ به تقاضای ساکنان محلی برای دلار آمریکا راه‌اندازی کرد. با این حال، تنها چند ماه پس از راه‌اندازی، رئیس بانک مرکزی گفت که توکن‌های دیجیتال با پشتوانه طلا قبلاً ثابت کرده‌اند که یک ابزار موثر سیاست پولی هستند.

مانگودیا گفت: “از آن زمان، ثابت شده است که توکن‌های دیجیتال با پشتوانه طلا یک ابزار سیاست پولی موثر با پتانسیل قوی برای کمک به بازگرداندن حالت عادی به بازارهای مالی و سرمایه داخلی در کوتاه‌مدت هستند.

بیش از 70٪ از مردم مایل به استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) هستند

رئیس بانک مرکزی زیمبابوه ادعا کرد که «ماهیت تقسیم‌پذیری» توکن‌های طلای دیجیتال به این معنی است که افراد با هر زمینه اقتصادی می‌توانند به آنها دسترسی پیدا کنند یا آنها را به دست آورند.

در رابطه با جذب سکه‌های فیزیکی طلا، رئیس بانک مرکزی زیمبابوه فاش کرد که از 36,059 سکه‌ای که تا 14 جولای فروخته شده بود، تنها 769 سکه طلا یا تقریباً 2٪ از کل پس از پایان دوره 180 روزه بازخرید شده است. به گفته مانگودیا، نرخ بازخرید پایین به این معنی است که ساکنان و صاحبان مشاغل در واقع از سکه‌های فیزیکی طلا به عنوان یک ذخیره ارزش جایگزین استفاده می‌کنند.

با توجه به ارز دیجیتال بانک مرکزی زیمبابوه (CBDC)، مانگودیا گفت که نتایج یک نظرسنجی از مصرف‌کنندگان نشان داده است که مردم این کشور اطلاعات محدودی در مورد ارز دیجیتال پیش‌بینی‌شده دارند. او افزود، با این حال، حدود 71.7 درصد از پاسخ‌دهندگان تمایل خود را برای استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی در صورت عرضه آن از سوی بانک مرکزی اعلام کردند.

نظر شما در مورد عرضه ارز دیجیتال توسط بانک مرکزی این کشور آفریقایی چیست؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.