آنچه در این مقاله می خوانید
به دلیل نگرانی جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو آمریکا، درباره تغییرات بیشتر نرخ بهره، ارزش دلار در روز جمعه پس از دو روز افزایش، کاهش یافت. پاول اظهار داشت که خطر انقباض بیشتر یا کمتر اکنون متعادلتر شده است.
بازار نظرات او را به عنوان سیگنالی برای کاهش نرخها تلقی کرد، و سرمایهگذاران بر اساس این احتمال قیمتگذاری کردند که نشان میدهد فدرال رزرو احتمالاً دیگر نرخها را افزایش نخواهد داد.
پاول گفت که واضح است که سیاست پولی آمریکا رشد اقتصاد را همان طور که انتظار میرفت، کاهش میدهد، در حالی که نرخ بهره معیار شبانه “به خوبی در حوزه محدود قرار میگیرد به این معنی که سیاست پولی انقباضی فعالیت اقتصادی را کند میکند.” با این حال، پاول خاطرنشان کرد که فدرال رزرو آماده است تا در صورتی که لازم باشد، سیاستها را بیشتر منقبض کند.
خوان پرز (Juan Perez)، مدیر معاملات در مونکس (Monex) آمریکا در واشنگتن، گفت:
“پاول تازه چراغ سبز را به گروه مقابل داده است که عقیده دارند فدرال رزرو درست عمل کرده و میتواند بدون (افزایش نرخها)، اما نه لزوماً کاهش نرخها، صبر کند و ببیند.”
شاخص دلار آمریکا – که ارز را در برابر شش همتای عمده دیگر پیگیری میکند – پس از این که در پایان ماه نوامبر در روز پنجشنبه با ضعیفترین عملکرد ماهانه خود در یک سال گذشته به پایان رسید، آخرین بار ۰.۲ درصد کاهش یافته و به ۱۰۳.۲۳ رسیده است. این شاخص آماده است که برای سومین هفته متوالی کاهش یابد.
بر اساس ابزار فدواچ سیامای (CME’s FedWatch)، پس از اظهارات پاول، قراردادهای آتی نرخهای بهره آمریکا روز جمعه بر اساس احتمال ۶۴ درصدی برای کاهش نرخ تا جلسه ماه مارس، در مقایسه با ۴۳ درصد در پایان روز پنجشنبه، قیمتگذاری شدند. برای جلسه مربوط به ماه می، شانس کاهش نرخ بهره آمریکا از حدود ۷۶ درصد در روز قبل به ۹۰ درصد افزایش یافت.
اظهارات پاول پس از آن مطرح شد که دادهها نشان داد بخش تولید آمریکا در ماه نوامبر همچنان ضعیف بود، و اظهارات او را تأیید کرد که افزایش نرخهای بهره فدرال رزرو شروع به کند کردن روند رشد اقتصاد کرده است.
موسسه مدیریت تأمین (ISM) اعلام کرد که شاخص مدیران خرید (PMI) تولیدی آن در ماه گذشته بدون تغییر در ۴۶.۷ باقی مانده است. این سیزدهمین ماه متوالی بود که شاخص مدیران خرید (PMI) زیر ۵۰ باقی مانده، که نشاندهنده انقباض در بخش تولید است.
دادههای تورم آمریکا و منطقه یورو که روز پنجشنبه ضعیفتر بود، انتظارات مبنی بر این که بانکهای مرکزی در هر دو منطقه ممکن است افزایش نرخ بهره را متوقف کرده باشند را تقویت کرد و باعث شد تاجران در مورد کاهشهای زودتر در سال آینده گمانهزنی کنند.
گلدمن ساکس (Goldman Sachs) روز جمعه اعلام کرد که انتظار دارد بانک مرکزی اروپا در مقایسه با پیشبینی قبلی کاهش در سهماهه سوم، اولین کاهش نرخ بهره خود را در سهماهه دوم سال ۲۰۲۴ انجام دهد.
دادههای اقتصادی متفاوت در سراسر اروپا نتوانست برای یورو تعیینکننده باشد، و یک نظرسنجی نشان میدهد که رکود در فعالیتهای تولیدی منطقه یورو کمی آرامتر شد اما همچنان به شدت در وضعیت نامطلوبی باقی مانده است. انگلیس نیز کاهش در میزان تولید را گزارش کرد اما برآورد بهتری برای سومین ماه متوالی ارائه کرد.
تغییرات سایر ارزها
ارزش یورو آخرین بار ۰.۱ درصد کاهش یافته و به ۱.۰۸۷۴ دلار رسید، که زیانها را کاهش داد و از پایین آمدن ارزش دلار پس از اظهارات پاول بهرهبرداری کرد.
ارزش پوند استرلینگ ۰.۵ درصد افزایش یافت و به ۱.۲۶۹۹ دلار رسید.
شاخص دلار در مقابل ین ژاپن ۰.۹ درصد کاهش یافت و به ۱۴۶.۸۵۵ ین رسید. ین در مسیر سومین هفته متوالی افزایش ارزش خود بود که آن را از کمترین سطح ۱۵۱.۹۲ در هر دلار در نزدیک به ۳۳ سال گذشته که در اواسط ماه نوامبر مشاهده شده بود، دور کرد.
این انتظار از بانک ژاپن که سیاست پولی فوقالعاده آسان خود را در سال آینده کنار بگذارد، به همراه کاهش بازدههای آمریکا، در هفتههای گذشته این ارز آسیایی را تقویت کرده است.
در حوزه رمز ارزها، ارزش بیتکوین همچنان در حال افزایش است و به بالاترین سطح مشاهده شده در ۱۸ ماه گذشته، یعنی ۳۸,۸۳۹ دلار، افزایش یافت. ارزش بیت کوین آخرین بار ۲.۸ درصد افزایش یافت و به ۳۸۷۸۸ دلار رسید.
نظر شما در مورد روند آتی ارزش دلار آمریکا چیست؟ شما میتوانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.