آنچه در این مقاله می خوانید
با وجود این که ایران دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی و سومین کشور غنی از نفت در جهان است و منابع انرژی تجدیدپذیر فراوانی دارد، رسانههای دولتی ادعا میکنند که این کشور در کمتر از ۲۰ سال دیگر با مشکلات تأمین انرژی مواجه خواهد شد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC)، تخمینها نشان میدهند که ایران از سال ۲۰۴۱ به بعد تنها قادر به تأمین یک سوم از تقاضای گاز کشور خواهد بود. تا آن زمان، مردم و صنایع ایرانی تنها به مدت هشت ساعت در روز به گاز و برق دسترسی خواهند داشت.
فارس اظهار میکند که با وجود توسعه میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان، که از سال ۲۰۱۸ به ایران اجازه داده است تا از قطر در تولید گاز پیشی بگیرد و رکورد تولید روزانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب گاز را به ثبت برساند، اما کاهش تولید از این میدان از سال ۲۰۲۵ با نرخ ۲۸ میلیون متر مکعب در روز، بحران گاز موجود در کشور را تشدید خواهد کرد.
گزارش مرکز تحقیقات مجلس نیز نشان میدهد که کمبود گاز از سال گذشته از نوسانات فصلی فراتر رفته و در حال حاضر ایران با کمبود روزانه تقریباً ۱۲۳ میلیون متر مکعب در طول سال مواجه است.
در همین زمان، خبرگزاری تسنیم، دیگر خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC)، گزارش داده است که کمتر از یک درصد انرژی کشور توسط نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر تأمین میشود.
بر اساس این گزارش، ظرفیت کلی ایران برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در حال حاضر ۸۷۰ مگاوات است، در حالی که دولت موظف است حداقل ۱۰,۰۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاههای برق تجدیدپذیر کشور تا سال ۲۰۲۵ اضافه کند.
ایران با داشتن پتانسیل بینظیر در منابع انرژی مانند انرژیهای خورشیدی و بادی، میتواند بخش قابل توجهی از نیازهای انرژی خود را از این منابع طبیعی، پاک و تجدیدپذیر تأمین کند.