آنچه در این مقاله می خوانید
خبرگزاری ایرنا گزارش داده که مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاههای ایران گفته است که بازسازی تجهیزات و قطعات نیروگاهی سالانه ۲۰۰ میلیون دلار برای کشور صرفهجویی کرده است.
مسعود مرادی تاکید کرد که جمهوری اسلامی هیچ وابستگی به کشورهای خارجی برای تعمیر و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی ندارد و افزود: “در حال حاضر، علاوه بر برآورده سازی نیازهای کشورمان، کارشناسان داخلی در این بخش خدمات فنی و مهندسی ارائه داده و در کشورهای منطقه واحدهای نیروگاهی را تعمیر میکنند.”
مرادی اظهار داشت که در حال حاضر، علاوه بر کسب رتبه نخست در غرب آسیا در زمینه تعمیرات نیروگاههای حرارتی، ایران توانسته است در میان پنج کشور برتر تولیدکننده توربینهای نیروگاهی در جهان قرار گیرد.
مرادی توضیح داد: “خوشبختانه در دولت سیزدهم، اجرای به موقع و با کیفیت برنامه تعمیر نیروگاههای حرارتی منجر به افزایش ضریب آمادگی تولید برق این واحدها به بیش از ۹۹ درصد شده است و صنعت نیروگاهی ایران در این بخش نیز در میان کشورهای برتر جهان قرار دارد.”
مرادی اعلام کرد که عملیات تعمیر نیروگاههای حرارتی از نیمه دوم هر سال آغاز میشود تا آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار در دوره اوج تابستان افزایش یابد و افزود: “انجام به موقع و با کیفیت این اقدامات، آمادگی نیروگاهها را بهبود میبخشد.”
عملیات تعمیر نیروگاههای حرارتی کشور برای سال جاری در اواخر اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد.
ناصر اسکندری، معاون دفتر فنی تولید شرکت نیروگاههای حرارتی (TPPH)، گفت: “عملیات تعمیر در بیش از ۱۱۰,۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاههای حرارتی در سراسر کشور آغاز شده است تا آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار در دوره اوج تابستان سال آینده افزایش یابد.”
ماههای تابستان، دورههای اوج تقاضای ایران هستند، بنابراین بیشتر برنامههای تعمیر نیروگاه در فصول پاییز، زمستان و بهار برنامهریزی میشوند.
انواع نیروگاههای حرارتی در ایران
در ایران، نیروگاههای حرارتی مختلفی وجود دارند که بر اساس نوع منبع حرارتی و فناوری به کار رفته در آنها، دستهبندی میشوند. این نیروگاهها عبارتند از:
۱. نیروگاههای گازی: این نیروگاهها از گاز طبیعی به عنوان سوخت استفاده میکنند و یکی از رایجترین انواع نیروگاه در ایران هستند. نیروگاههای گازی به دلیل دسترسی آسان به گاز طبیعی و بازدهی نسبتاً بالا در ایران محبوبیت زیادی دارند.
۲. نیروگاههای سیکل ترکیبی: این نیروگاهها ترکیبی از نیروگاههای گازی و بخار هستند که به منظور افزایش بازدهی و کاهش مصرف سوخت طراحی شدهاند. در این نیروگاهها، حرارت حاصل از احتراق گاز طبیعی برای تولید بخار استفاده میشود و این بخار برای تولید برق اضافی به کار میرود.
۳. نیروگاههای بخاری: این نیروگاهها از آب گرم یا بخار برای تولید برق استفاده میکنند. سوختهای فسیلی مانند زغال سنگ، نفت یا گاز طبیعی میتوانند برای تولید حرارت مورد نیاز جهت تولید بخار به کار روند.
۴. نیروگاههای دیزلی: این نیروگاهها از سوخت دیزل برای تولید برق استفاده میکنند و معمولاً در مکانهای دورافتاده یا به عنوان منبع تولید برق اضطراری مورد استفاده قرار میگیرند.
۵. نیروگاههای هستهای: اگرچه این نیروگاهها به طور مستقیم جزو نیروگاههای حرارتی محسوب نمیشوند، اما از حرارت حاصل از شکافت هستهای برای تولید بخار و تولید برق استفاده میکنند.
ایران با داشتن منابع غنی انرژی، تلاش میکند تا با بهرهگیری از انواع نیروگاههای حرارتی، به تامین انرژی پایدار و کافی برای رشد و توسعه اقتصادی خود بپردازد.
نظر شما در مورد محتوای این خبر چیست؟ شما میتوانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.