پیتر شیف (Peter Schiff)، اقتصاددان آمریکایی و طرفدار سرمایه‌گذاری روی طلا، عملکرد نه چندان خوب شرکت‌های معدنکاری طلا را به نرخ تورم رو به افزایش نسبت داده است، که در تضاد با قیمت نسبتاً ثابت طلا قرار دارد. شیف اعتقاد دارد که اگر فدرال رزرو آمریکا (U.S. Federal Reserve) نرخ بهره را افزایش نداده بود، نرخ تورم آمریکا حتی بیشتر از این هم می‌شد. این اقتصاددان همچنین به شدت از حکم دادگاهی در نیویورک (New York) علیه دونالد ترامپ (Donald Trump)، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، انتقاد کرده است.

سهام معدن طلا “قربانیان طعنه آمیز تورم”

پیتر شیف (Peter Schiff)، اقتصاددان، مشکلات شرکت‌های معدنکاری طلا مانند شرکت نیومونت (Newmont Corporation) را به تورم رو به افزایش از یک سو و قیمت ثابت طلا از سوی دیگر نسبت داده است. به گفته شیف، این ناهمخوانی باعث می‌شود که استخراج این کالای گرانبها بیش از حد گران شود، در نتیجه سود معدنکاران طلا کاهش می‌یابد.

او همچنین عملکرد نه چندان خوب سهام شرکت‌های معدنکاری طلا، که در حال حاضر در پایین‌ترین سطح ۲۵ ساله خود قرار دارد، را به افزایش نامتناسب هزینه‌های معدنکاری نسبت به قیمت طلا نسبت می‌دهد. قیمت طلا در سال‌های اخیر به طور میانگین کمی کمتر از ۲۰۰۰ دلار در هر اونس بوده است. شیف، که طرفدار سرمایه‌گذاری روی طلا و منتقد برجسته بیت کوین است، معتقد است که این وضعیت نشان می‌دهد سهام طلا «قربانیان طعنه‌آمیز تورم» هستند.

او بر این باور است که این شرایط نشان دهنده چالش‌هایی است که معدنکاران طلا در مواجهه با افزایش هزینه‌ها و قیمت‌های نسبتا ثابت بازار طلا با آن روبرو هستند، و تأکید می‌کند که این وضعیت تاثیر منفی بر سودآوری و جذابیت سرمایه‌گذاری در این بخش دارد.

علاوه بر این، شیف این سناریو را به عنوان تأییدی بر استدلالی می‌بیند که او برای مدت طولانی در مورد تأثیر سیاست‌های تورم‌زا از سوی فدرال رزرو آمریکا (U.S. Federal Reserve) و سایر بانک‌های مرکزی مطرح کرده است. با این حال، با وجود تاریخچه انتقاد او از سیاست‌های فدرال رزرو آمریکا طی دو دهه گذشته، شیف معتقد است که سیاست فعلی نرخ بهره فدرال رزرو برای اقتصاد آمریکا مناسب است.

او بر این باور است که سیاست‌های پیشین بانک مرکزی در افزایش تورم نقش داشته‌اند، اما تغییرات اخیر در سیاست‌های نرخ بهره را به عنوان یک گام مثبت در جهت کنترل تورم و حمایت از ثبات اقتصادی می‌بیند.

قضاوت علیه ترامپ اعتماد به سیستم حقوقی ایالات متحده را تضعیف می‌کند

شیف در پادکست هفتگی خود، مدعی شد که بدون افزایش نرخ بهره که یکی از اصلی‌ترین محورهای بیانیه‌های سیاست فدرال رزرو در سال ۲۰۲۳ بود، نرخ تورم آمریکا حتی بیشتر می‌شد. در پاسخ به منتقدان این سیاست نرخ بهره، شیف اظهار داشت:

“این یک سیاست پولی محدودکننده نیست. باز هم، کاهش کمتر نرخ بهره به معنای افزایش آن نیست… چه چیزی محدود می‌شود؟ آیا دولت محدود می‌شود؟ آیا هر گونه کاهشی در هزینه‌های دولت وجود دارد؟ آیا دولت به دلیل افزایش هزینه قرض گرفتن پول توسط فدرال رزرو، کمتر قرض می‌گیرد؟ نه! دولت بیشتر قرض می‌گیرد! در واقع، آن‌ها برای پرداخت نرخ بهره‌های بالاتر، بیشتر قرض می‌گیرند.”

judgment-against-Trump

پیتر شیف (Peter Schiff) با تغییر تمرکز خود به تصمیم دادگاه نیویورک برای وضع جریمه‌ای بیش از ۳۵۰ میلیون دلاری برای دونالد ترامپ (Donald Trump)، نسبت به آن چه که او به عنوان سیاسی‌کاری سیستم قضایی آمریکا تلقی می‌کند، ابراز نارضایتی کرد.

بر اساس گزارش واشنگتن پست (Washington Post)، قاضی دیوان عالی نیویورک، آرتور انگورون (Arthur Engoron) اخیرا حکمی بیش از ۳۵۰ میلیون دلاری علیه رئیس‌جمهور سابق آمریکا امضا کرده است. این جریمه مربوط به ادعاهای تجارت فریبنده‌ای است که ترامپ بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ مرتکب شده است.

با این حال، از نظر شیف، چنین حکمی اعتماد به سیستم قضایی ایالات متحده را سست می‌کند و ممکن است پول بین‌المللی را از آمریکا دور کند.

نقد شیف به حکم دادگاه نیویورک علیه ترامپ نشان دهنده دیدگاه وی در قبال مسائل سیاسی و حقوقی در آمریکا است. او معتقد است که چنین اقدامات قضایی می‌تواند تأثیرات منفی بر اعتماد عمومی و ثبات سیاسی داشته باشد.

در مجموع، شیف با ارزیابی‌های خود نسبت به اقتصاد آمریکا و بازار جهانی طلا، توجهات را به چالش‌های پیش روی سرمایه‌گذاران و سیاست‌گذاران جلب می‌کند. او بر این نکته تأکید دارد که راه‌حل‌های کوتاه مدت ممکن است پاسخگوی کامل به نیازهای اقتصادی در شرایط فعلی نباشند و بر ضرورت تدوین استراتژی‌های بلندمدت تر و پایدارتر تأکید دارد.

نظر شما در مورد دیدگاه پیتر شیف چیست؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.