مدیر عامل معاونت شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران اعلام کرد که ۲۰۵ واحد تولیدی راکد در شهرک‌ها و مناطق صنعتی استان طی سال شمسی جاری احیا شده‌اند.

علی خداپناهلو گفت: “از ابتدا ماموریت ما راه‌اندازی و تکمیل زیرساخت‌ها بود و در حال حاضر شاهد بهره‌برداری از ۱۸ شهرک و منطقه صنعتی شامل ۶۰۰۰ واحد در استان تهران هستیم و قراردادهایی با بیش از ۱۰۰۰۰ واحد صنعتی منعقد شده است.”

در واسط ماه ژانویه (دی ماه)، معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران (ISIPO) گفت که از ابتدای سال شمسی جاری، ۵۰ واحد تولیدی دانش بنیان در شهرک‌ها و مناطق صنعتی کشور تاسیس شده‌اند.

طبق گفته طهمورث لاهوتی، در حال حاضر، ۷۸۰ واحد تولیدی دانش بنیان در شهرک‌ها و مناطق صنعتی کشور مستقر هستند و ۴۲۰ واحد نیز در مراحل مختلف تاسیس قرار دارند.

لاهوتی گفت: “همچنین، ۲,۸۶۹ واحد صنعتی که توانایی تبدیل شدن به واحدهای دانش بنیان را دارند، در شهرک‌ها و مناطق صنعتی کشور شناسایی شده‌اند که از این تعداد، ۱۷۹ واحد در نیمه اول امسال شناسایی شده‌اند.”

این مقام مسئول افزود: “تاکنون، به ۱,۱۲۳ واحد صنعتی برای تبدیل شدن به واحدهای دانش بنیان کمک کرده‌ایم.”

فرشاد مقیمی، رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، در اواخر ماه ژانویه گفت: “دولت در دستور کار خود قرار داده است تا ظرفیت تولید ۳۳۰۰ واحد صنعتی در سراسر کشور را در سال آینده افزایش دهد.”

مقیمی اظهار داشت: “ثابت سازی و افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی فعال با رویکرد کمک به رشد تولید و جلوگیری از رکود در دستور کار قرار دارد.”

او از احیا و افزایش ظرفیت ۸,۹۱۰ واحد صنعتی با اجرای اقدامات حمایتی خبر داد و اضافه کرد که اجرای اقدامات حمایتی مذکور، برای ۹۲,۵۰۰ نفر در بخش صنعت، اشتغال ایجاد کرده است.

مقیمی گفت: “اجرای طرح نظارت بر احیای واحدهای صنعتی راکد، با تمرکز بر صنایع کوچک فعال در شهرک‌های صنعتی، منجر به بازگشت ۴,۰۱۰ واحد صنعتی به چرخه تولید از آغاز دولت سیزدهم و افزایش ظرفیت ۴,۹۰۰ واحد صنعتی شده است.”

به گفته مقیمی، از ابتدای سال شمسی جاری، ۱,۱۹۲ واحد احیا شده‌اند که اشتغال برای ۲۳,۲۶۲ نفر ایجاد کرده است.

این مقام مسئول افزود: “زمانی که دولت فعلی کار خود را آغاز کرد، ۱۷ درصد از واحدهای صنعتی واقع در شهرک‌ها و مناطق صنعتی کشور غیرفعال بودند، و اکنون با اقدامات انجام شده، این رقم به ۱۳ درصد کاهش یافته است.”

بر اساس آخرین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، بیش از ۵۹,۰۰۰ واحد صنعتی در شهرک‌ها و مناطق صنعتی کشور فعال هستند که برای حدود ۱.۳ میلیون نفر اشتغال ایجاد کرده‌اند.

در طول چند سال گذشته، بسیاری از واحدهای تولیدی در سراسر ایران با مشکلات مالی و همچنین مشکل تامین مواد اولیه خود دست و پنجه نرم کرده‌اند، به طوری که بسیاری مجبور به تعطیلی یا کاهش فعالیت‌های خود شده‌اند.

برنامه وزارت صنعت برای احیای چنین واحدهایی، تلاش کرده است تا مشکلات و مسائل اصلی که واحدهای تولیدی با آن مواجه هستند را شناسایی کند و با حل این مشکلات، آن‌ها را دوباره به چرخه تولید بازگرداند.

در نوامبر ۲۰۲۳، عباس علی‌آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، از طریق ویدئو کنفرانس، ۲۰ پروژه صنعتی، زیرساختی و توسعه‌ای به ارزش ۲۹۴.۸ تریلیون ریال (بیش از ۵۸.۹ میلیون دلار) را در شهرک‌ها و مناطق صنعتی سراسر کشور افتتاح کرد.

مراسم افتتاحیه همچنین با حضور فرشاد مقیمی، سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران (ISIPO)، برگزار شد.

پروژه‌های مذکور که در ۱۱ استان مختلف به بهره‌برداری رسیدند، به مناسبت روز ملی حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط (SMEها) افتتاح شدند.

این پروژه‌ها در استان‌های کرمانشاه، مرکزی، زنجان، یزد، البرز، لرستان، سیستان و بلوچستان، گلستان، اصفهان، قزوین و آذربایجان شرقی اجرا شده‌اند.