آنچه در این مقاله می خوانید
سازمان توسعه تجارت ایران (TPO) روز یکشنبه کنفرانسی در مورد فرصتهای تجاری سوریه برای فعالان اقتصادی ایرانی برگزار کرد.
این کنفرانس که با عنوان «بازسازی سوریه» برگزار شد، با حضور مقامات دو کشور و نمایندگان شرکتهای هر دو طرف همراه بود.
عبدالامیر ربیهاوی، مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران، در این رویداد گفت که همکاری اقتصادی بین ایران و سوریه وارد مرحله جدیدی شده است، و افزود که فعالان اقتصادی ایرانی منتظر بازاری به ارزش 5.0 میلیارد دلار هستند.
ربیهاوی افزود: “سوریه خواهان گسترش روابط اقتصادی با ایران است.”
ایران و سوریه بانک مشترک ایجاد میکنند
بر اساس اظهارات این مقام مسئول، بانک مرکزی ایران (CBI) با تاسیس یک بانک مشترک با سوریه موافقت کرده است.
او گفت: “مذاکرات اولیه برای تاسیس یک بانک مشترک بین ایران و سوریه انجام شده است. این بانک به دور از تحریمهای بینالمللی علیه ایران و سوریه عمل خواهد کرد. امیدواریم که بانک سال آینده دوباره افتتاح شود.”
مذاکرات برای توافقنامه تجارت آزاد در جریان است
او همچنین اظهار داشت که انتظار میرود توافقنامه تجارت آزاد (FTA) بین دو کشور در سال شمسی آینده (از 20 مارس) اجرایی شود.
بر اساس گفتههای ربیهاوی، دو کشور هدف خود را برای افزایش مبادلات تجاری متقابل به 500 میلیون دلار در سال آینده تعیین کردهاند.
این مقام گفت به عنوان نهاد مسئول بخش تجارت خارجی کشور، سازمان توسعه تجارت (TPO) برنامههایی برای توسعه اقتصادی دو کشور به دبیرخانه کمیسیون مشترک دو کشور، سفرا و وزارت امور خارجه ارائه کرده است.
وی افزود: “مهمترین برنامه ما حضور در نمایشگاههای بینالمللی سوریه است که فرصتی برای بازرگانانی است که میخواهند وارد بازار سوریه شوند تا جایگاه خود را در ان تثبیت کنند.”
ربیهاوی پیش از این گفته بود که سوریه یکی از کشورهای هدف صادراتی جمهوری اسلامی است و پس از پایان بحران نظامی و برقراری صلح در منطقه، تجار و بازرگانان ایرانی علاقه بیشتری به بازار سوریه نشان میدهند.
این مقام گفت که این سازمان اقدامات مؤثری را برای افزایش سهم شرکتهای ایرانی در بازار سوریه انجام داده است.
وی به توافقنامه تجارت آزاد (FTA) بین تهران و دمشق اشاره کرد و افزود که تعرفههای گمرکی توافق شده با سوریه به صفر رسیده است.
ربیهاوی افزود دو کشور پتانسیل و ظرفیتهای بالایی برای افزایش تجارت خود دارند.
همانطور که رئیس سابق TPO اعلام کرده بود، ایران بودجهای ویژه به مبلغ ۵۰ میلیون دلار را برای حمایت از شرکتهای صادراتی ایرانی فعال در بازار سوریه اختصاص داده است.
علیرضا پیمان پاک گفت: “ایران و سوریه روابط سیاسی خوبی دارند و ما باید از این فرصت استفاده کنیم و بخش خصوصی و بازرگانان ما را تشویق کنیم تا وارد بازار سوریه شوند و دولت باید در این زمینه بهترین تلاش خود را انجام دهد.”
ایران و سوریه در سال ۲۰۲۲ در جریان سفر هیئتی به ریاست وزیر صنعت کشورمان به دمشق، چهار سند برای افزایش همکاریها در زمینههای تجارت و صنعت امضا کردند.
این اسناد در پایان جلسات کمیته مشترک اقتصادی و صنعتی دو کشور که در پایتخت سوریه برگزار شد، امضا شدند.
Top of Form