آنچه در این مقاله می خوانید
جواد اوجی، وزیر نفت ایران، و محمد آرکاب، وزیر انرژی و معادن الجزایر، روز یکشنبه در پایتخت الجزایر، الجزیره، سند همکاری در بخش نفت و گاز را امضا کردند.
شانا گزارش داد که این دو وزیر این سند را در حضور رئیسجمهور ایران، ابراهیم رئیسی، و همتای الجزایریاش، عبدالمجید تبون، به امضا رساندند.
پنج سند دیگر نیز توسط مقامات دو کشور برای همکاری در زمینههای علم و فناوری، اقتصاد، ورزش، گردشگری و رسانه و همچنین بخش دانش بنیان امضا شد.
رئیسی به همراه یک هیئت اقتصادی و سیاسی عالیرتبه، صبح شنبه به الجزایر رسید و بعداً در همان روز، سخنرانیای در اجلاس هفتم انجمن سران دولتها و دولتمردان کشورهای صادرکننده گاز (GECF) ایراد کرد.
پیشتر در روز یکشنبه، دو رئیسجمهور یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک برگزار کردند، که در طول آن رئیسی گفت که ایران و الجزایر برای گسترش روابط اقتصادی، تجاری و سیاسی خود مصمم هستند.
هفتمین اجلاس سران کشورهای عضو GECF در شهر تاریخی الجزیره، جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر، در تاریخ ۲ مارس ۲۰۲۴ (۱۱ اسفند ۱۴۰۲) برگزار شد.
در طول اجلاس، رهبران بیانیه الجزیره را با هدف ارتقای اتحاد و همکاری تصویب کردند.
این اجلاس، سران دولتها و دولتمردان از کشورهای عضو، شامل الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات متحده عربی و ونزوئلا، از اعضای ناظر، به طور خاص انگولا، آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک و پرو، همچنین ایتالیا، عمان، سنگال و تونس به عنوان کشورهای مهمان را گرد هم آورد.
ایران و الجزایر تاکنون در چه زمینههای اقتصادی با یکدیگر همکاری داشتهاند؟
ایران و الجزایر در چندین زمینه اقتصادی همکاریهای متنوعی داشتهاند که شامل بخشهای زیر میشود:
۱. انرژی و نفت: به عنوان دو کشور عضو اوپک، ایران و الجزایر در زمینه توسعه فناوریهای نفت و گاز و همکاریهای مرتبط با انرژی، از جمله تبادل دانش فنی و سرمایهگذاری مشترک در پروژههای نفتی و گازی همکاری داشتهاند.
۲. تجارت: دو کشور تلاش کردهاند تا میزان مبادلات تجاری خود را افزایش دهند و در زمینههایی نظیر مواد غذایی، ماشینآلات، محصولات کشاورزی و صنعتی با یکدیگر تجارت کردهاند.
۳. علم و فناوری: همکاریها در زمینه علم و فناوری، از جمله تبادل دانشمندان و پژوهشگران برای انجام پروژههای مشترک تحقیقاتی.
۴. ورزش، گردشگری و رسانه: توافقاتی برای همکاری در زمینههای ورزشی، تقویت گردشگری و همکاریهای رسانهای انجام شده است.
۵. بخش دانش بنیان: تمرکز بر توسعه و حمایت از شرکتها و استارتاپهای دانش بنیان در هر دو کشور.
این همکاریها نشاندهنده تلاش مشترک ایران و الجزایر برای تعمیق روابط دوجانبه و استفاده از فرصتهای موجود برای پیشبرد اهداف اقتصادی مشترک است.