در حالی که رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند که دولت ۱۰ میلیون ریال از حقوق بازنشستگان در ماه مارس کسر کرده است، رئیس انجمن بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی می‌گوید این مبلغ باید برای پرداخت بدهی‌های بازنشستگان این سازمان به «سهام پتروشیمی» پرداخت شود.

در این رابطه، روزنامه پارسینه نوشت:

“حقوق بازنشستگان در ماه مارس تحت شرایطی به حساب‌ها واریز شده است که بدون اطلاع‌رسانی و اجازه، ۱۰ میلیون ریال (تقریباً ۱۷ دلار که تقریباً یک هشتم حقوق حداقلی کارگران است) از حساب‌های آنها کسر شده است و پیامک‌هایی از طرف انجمن عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی به بازنشستگان و مستمری‌بگیران ارسال شده که در آن اعلام شده سازمان تأمین اجتماعی در حال تأسیس یک شرکت تعاونی برای بازنشستگان و سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌ها است. این فرایند قرار است از طریق مشارکت در مزایده با اختصاص ۱۵۰ میلیون ریال (تقریباً ۲۵۲ دلار) به صورت نقدی، که از حقوق مارس قابل کسر است، محقق شود.”

در پاسخ به این خبر، رئیس انجمن بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی به خبرگزاری فارس گفت: “توافق شده بود که ۵۲ درصد سهام پتروشیمی امیرکبیر به بازنشستگان این سازمان منتقل شود و گفته شده بود که بازنشستگانی که تمایلی به خرید این سهام ندارند می‌توانند با ارسال پیامک، انصراف دهند.”

برخی از کارشناسان می‌گویند، اول این که انجمن عالی بازنشستگان حق تأسیس هیچ نهاد سرمایه‌گذاری را ندارد و این اقدام خلاف اساسنامه آن است. دوم این که، این ترفند سرمایه‌گذاری می‌تواند با ایجاد لایه‌ای از سرمایه‌داران و با اعتبار یک اتحادیه تجاری، حقوق ناچیز بازنشستگان را نابود کند.

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که بر اساس گزارش‌ها، گروهی از بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری در تاریخ ۱۰ مارس (۱۹ اسفند) در اعتراض به وضعیت اقتصادی در چندین شهر از جمله اراک، اصفهان، اهواز، شوش و کرمانشاه تجمع کرده‌اند.

ادامه اعتراضات اقتصادی در ایران در حالی اتفاق می‌افتد که یک رسانه اقتصادی با بررسی داده‌های رسمی از آمار مرکزی دولت، گزارش داده است که از زمان تحلیف دولت ابراهیم رئیسی در سال ۲۰۲۱ تاکنون، یعنی در سه سال گذشته، قیمت‌های کالاهای اساسی بین ۱۲۵ تا ۲۹۰ درصد افزایش یافته است.