پنج نفر از بازرگانان و مقامات صنعتی بمبئی گفتند که از زمانی که بازرگانان خصوصی حجم بزرگی از فلز گرانبها را از امارات متحده عربی وارد کردند تا از تعرفه کمتر گمرکی بهره‌مند شوند، بانک‌های هند واردات نقره را متوقف کرده‌اند.

هند، بزرگترین مصرف‌کننده نقره در جهان، ۱۵ درصد تعرفه گمرکی بر فلز نقره اِعمال می‌کند.

اما توافقی که بین هند و امارات متحده عربی (UAE) در سال ۲۰۲۲ به نام توافقنامه شراکت اقتصادی جامع (Comprehensive Economic Partnership Agreement) امضا شده است، اجازه می‌دهد تا بازرگانان خصوصی به وسیله بورس بین‌المللی شمش هند (IIBX) نقره را با ۹ درصد تعرفه گمرکی و ۳ درصد مالیات فوق‌العاده برای ارزش افزوده وارد کنند.

بورس بین‌المللی شمش هند، که اولین بورس بین‌المللی شمش هند محسوب می‌شود، در سال ۲۰۲۲ تأسیس شد و تا نیمه ماه دسامبر دولت پروانه‌ای را صادر کرد که به بازرگانان اجازه مبادله نقره را می‌دهد.

یک مقام مسئول سابق از بورس بین‌المللی شمش هند گفت: “حجم‌ها به طور پایدار افزایش یافته است و تاکنون امسال ۸۲۷ تن متریک نقره توسط بازرگانان از طریق پلتفرم این بورس وارد شده است.” همانند منابع دیگر، او از اظهار نظر خودداری کرد چون اجازه مکالمه با رسانه‌ها را ندارد.

بورس بین‌المللی شمش هند به ایمیلی که توسط رویترز (Reuters) ارسال شده و درخواست نظر را داشت، پاسخی نداد.

در سال ۲۰۲۳، هند ۳,۶۲۵ تن نقره وارد کرد.

یک بازرگان شمش مستقر در بمبئی گفت: “کاهش مالیات بر واردات باعث شده است که بازرگانان بتوانند نقره وارد شده از طریق بورس بین‌المللی شمش هند  را با یک تخفیف حدود ۲ درصدی پیشنهاد دهند.”

یک بازرگان دیگر گفت: “نقره وارد شده از طریق پلتفرم بورس بین‌المللی شمش هند با تخفیف نسبت به قیمت معیار داخلی حدود ۱۷۰۰ روپیه هندی (۲۰.۵۲ دلار آمریکا) برای هر کیلوگرم در هفته‌های اخیر معامله شده است.”

در بازار بین‌المللی، نقره با قیمت نزدیک به ۲۵ دلار برای هر اونس معامله می‌شود که در نزدیک‌ترین حالت به بیشترین مقدارش در سال جاری است و تا حد زیادی روند طلا را دنبال می‌کند و تحت تأثیر حرکت‌های دلار قرار می‌گیرد.

بانک‌ها قادر به ارائه تخفیف نیستند چون باید ۱۵ درصد مالیات وارداتی بر روی نقره پرداخت کنند. هر دو بازرگان گفتند که ناتوانی بانک‌ها در ارائه تخفیف‌ها منجر به کاهش شدید در تقاضا شده است که آن‌ها را به توقف واردات نقره ترغیب کرده است.

آن‌ها گفتند که بیشتر بانک‌ها تمرکز خود را بر روی طلا به جای نقره گردانده‌اند. هیچ یک از بانک‌های اصلی که رویترز با آنها تماس گرفته است، هیچ نظری ارائه نداده‌اند.

یک مقام صنعتی سابق گفت: “دولت تسهیلاتی در واردات ارائه داد تا بورس بین‌المللی شمش هند که به تازگی راه‌اندازی شده است، پایدار باشد. اما، این روش نگرانی‌ها را درباره انحرافات تجاری و از دست دادن درآمد مالیات وارداتی برای دولت ایجاد کرده است.”

او گفت: “در دو ماه گذشته، امارات متحده عربی به منبع اصلی واردات نقره تبدیل شده است.”

هند نقره را از بریتانیا، چین، روسیه و سوئیس نیز وارد می‌کند.

($ ۱ = ۸۲٫۸۴۷۸ روپیه هندی)