آنچه در این مقاله می خوانید
یکی از مقامات شرکت تولید نیروی برق حرارتی ایران (TPPH) گفت که ظرفیت تولید برق در نیروگاههای حرارتی کشور در سال گذشته با کمک شرکتهای دانشبنیان داخلی، بیش از ۹۶۵ مگاوات (MW) افزایش یافته است.
اسماعیل نمازی گفت که با اجرای پروژههایی برای افزایش قدرت نیروگاههای گازی و چرخه ترکیبی و رفع محدودیتها در واحدهای نیروی بخار با همکاری شرکتهای دانشبنیان محلی، ظرفیت تولید برق نیروگاههای ایران در سال گذشته بیش از ۹۶۵ مگاوات افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، او افزود که شرکت تولید نیروی برق حرارتی چندین نیروگاه جدید را در سال گذشته افتتاح کرد و برنامههایی را برای افزایش ظرفیت تولید برق نیروگاههای موجود ارائه داد.
او خاطرنشان کرد که پروژههایی برای تولید بیش از ۲,۰۰۰ مگاوات برق از زمان تصدی اداره فعلی در آگوست ۲۰۲۱ در سراسر ایران اجرا شده است.
مدیر شرکت تعمیرات نیروگاه ایران (IPRC) در ماه فوریه گفت که در زمینه تعمیر نیروگاههای حرارتی، ایران در غرب آسیا پیشرو است.
بر اساس آخرین دادههای منتشر شده توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران (IGMC)، ظرفیت اسمی نیروگاههای ایران در سال گذشته (که در ۲۹ اسفند به پایان رسید) به ۹۲,۰۵۵ مگاوات رسید.
گزارش شده که ظرفیت نیروگاههای گازی کشور، که ۲۵.۳ درصد از کل ظرفیت تولید برق کشور را تشکیل میدهند، نیز در سال گذشته ۳.۱ درصد افزایش یافته و به ۲۳,۳۳۰ مگاوات رسید.
ظرفیت کلی نیروگاههای تجدیدپذیر نیز نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافت و به ۱,۱۲۰ مگاوات رسید.
بیشتر ظرفیت تولید برق ایران توسط نیروگاههای حرارتی تأمین میشود. در حال حاضر، نیروگاههای چرخه ترکیبی بیشترین سهم را از کل ظرفیت تولید برق کشور دارند و به دنبال آن نیروگاههای گازی قرار دارند.
بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط شرکت نیروگاههای حرارتی، ظرفیت کلی نیروگاههای حرارتی کشور بیش از ۷۲,۰۰۰ مگاوات است.
افزایش ظرفیت تولید برق کشور و جلوگیری از خاموشیها در دورههای اوج مصرف، از اولویتهای اصلی وزارت نیروی ایران از زمان آغاز به کار دولت فعلی در سال ۲۰۲۱ بوده است.
در آگوست ۲۰۲۱، علیاکبر مهرابیان، وزیر نیرو، اعلام کرد که وزارتخانهاش در حال برنامهریزی برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور به میزان ۳۵,۰۰۰ مگاوات در طی چهار سال آینده است.
این مقدار از طریق ساخت نیروگاههای حرارتی با ظرفیت ۱۵,۰۰۰ مگاوات و نیروگاههای تجدیدپذیر با ظرفیت ۱۰,۰۰۰ مگاوات توسط بخشهای دولتی و خصوصی، همچنین ساخت نیروگاههای جدید با ظرفیت ۱۰,۰۰۰ مگاوات توسط صنایع بزرگ تحقق خواهد یافت.
طبق گفته شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران (IWPCO)، این شرکت همچنین در حال ساخت نیروگاههای جدید برق آبی با ظرفیت کلی ۴,۰۰۰ مگاوات در سراسر کشور است.
ماشالله تابع جماعت، معاون شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، روز یکشنبه گفت که این شرکت همچنین در حال انجام مطالعات اولیه برای ساخت ۱,۲۰۰ مگاوات نیروگاههای جدید برقآبی است.
در طول دهه گذشته، افزایش مداوم دما و کاهش قابل توجه بارندگیها در سراسر ایران، کشور را در موقعیت دشواری از نظر تامین برق در دورههای اوج مصرف قرار داده است.
در این راستا، وزارت نیرو برنامههای جدیدی را برای برآوردن تقاضای برق کشور در دورههای اوج مصرف و جلوگیری از قطعیها دنبال میکند.
ساخت واحدهای جدید در نیروگاههای کشور و همچنین احداث نیروگاههای جدید برای صنایع عمده، از جمله برنامههای مذکور است که این وزارتخانه به طور جدی و با همکاری سایر نهادهای دولتی مرتبط پیگیری میکند.