تارک ویلیام ساآب (Tarek William Saab)، دادستان کل ونزوئلا، دومین موج بازداشت‌ها را در ارتباط با یک طرح پولشویی رمزارزی که از فروش نفت ثبت نشده و پرداخت‌هایی با ارزهای مختلف و رمزارز به دست آمده، فاش ساخت. رئیس سابق تارک العیسمی (Tareck El Aissami)، شرکت دولتی نفت پی‌دی‌وی‌اس‌ای (PDVSA)، سیمون الخاندرو زرپا (Simon Alejandro Zerpa)، سمارک لوپز (Samark Lopez)، وزیر سابق اقتصاد و کارآفرین، که متهم به پولشویی این اموال دزدیده شده از طریق تبادل‌هایی مانند کراکن (Kraken) و سرمایه‌گذاری در مزارع استخراج رمزارز هستند، دستگیر شدند.

دولت ونزوئلا فروش نفت خام ثبت نشده را به عملیات پولشویی کریپتو در کراکن منسوب می‌کند

تارک ویلیام ساآب (Tarek William Saab)، دادستان کل ونزوئلا، در تاریخ ۹ آوریل (21 فروردین) دومین موج بازداشت‌های مرتبط با یک طرح اختلاس را فاش کرد که شامل فروش نفت و پرداخت به صورت نقدی و رمزارز و سپس پولشویی آن با استفاده از روش‌های مختلف بود. این طرح، که توسط تارک العیسمی (Tareck El Aissami)، رئیس سابق شرکت دولتی نفت پی‌دی‌وی‌اس‌ای (PDVSA) و ژوزلیت رامیرز (Joselit Ramirez)، رئیس سابق نهاد نظارت بر رمزارزها، ساناکریپ (Sunacrip)، مدیریت می‌شد، شامل تخصیص و تسویه تعداد نامشخصی از محموله‌های نفتی با استفاده از تراکنش‌های دیجیتال و پول نقد بود، که نظارت‌های داخلی را دور زده بود.

ساآب اعلام کرد که از طریق افشاگران مطلع شد که العیسمی و رامیرز از اجرای تحریم‌ها علیه دولت ونزوئلا به عنوان بهانه‌ای برای دور زدن رویه‌های استاندارد استفاده کرده‌اند. افشاگران گفتند که یک بار، ۳۵ میلیون دلار در حساب بانکی یک شرکت نمایشی دریافت شد و سپس بخشی از این پول به رمزارز تبدیل شد.

در حالی که ساآب اطلاعات مرتبط با این وقایع را ارائه نداد، گزارش‌های قبلی نشان می‌دهند که به دلیل این فروش‌های ثبت نشده، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار از دست رفت که سپس با استفاده از خرید رمزارز و روش‌های دیگر پولشویی شد. بر اساس گفته‌های ساآب، استفاده از رمزارز یکی از عواملی بود که تحقیق در این پرونده را دشوار کرد.

او اظهار داشت:

“این افراد از مدرن ترین سیستم مالی یعنی ارزهای دیجیتال استفاده کردند. فناوری مالی دیجیتال برای پوشاندن و فرار از مسئولیت ها استفاده شد.”

ساآب اعلام کرد که این معاملات پولشویی از طریق واسطه‌گری پلتفرم‌هایی مانند Kraken (کراکن)، یک صرافی رمزارز مستقر در آمریکا، انجام شده و این عملیات‌ها را برای سازمان‌های نظارتی ملی “قابل تشخیص” نکرده است. او همچنین اعلام کرد که در چندین مورد، این گروه از “پرداخت‌های رمزارزی که در خارج انجام شده” برای مدیریت فروش نفت و جلوگیری از شناسایی استفاده کرده‌اند.

این اموال اختلاس شده همچنین با آگاهی العیسمی در مزارع استخراج رمزارز در کشور سرمایه‌گذاری شده بودند.

به دنبال این تحقیقات، تارک العیسمی، وزیر اقتصاد سابق سیمون الخاندرو زرپا (Simon Alejandro Zerpa) و یک کارآفرین که در پولشویی این اموال از طریق یک بانک دیجیتال، سمرک لوپز (Samark Lopez)، نیز دخیل بوده‌اند، دستگیر شدند. رامیرز و دیگران بیش از یک سال پیش، هنگامی که رئیس‌جمهور ونزوئلا، نیکلاس مادورو (Nicolas Maduro)، دستور دخالت در سوناکریپ را صادر کرد، که همچنان در حال بازسازی است، دستگیر شدند.

در حالی که این اولین بار است که دولت ونزوئلا به طور علنی دخالت رمزارز در تکمیل پرداخت‌های نفت خام را تأیید می‌کند، سوابق آشکاری در استفاده از رمزارز برای واسطه‌گری فروش نفت ونزوئلایی وجود دارد. پنج شهروند روسی و دو ونزوئلایی در اکتبر سال ۲۰۲۲ به اتهام پولشویی و دور زدن تحریم‌ها متهم شده‌اند، چون آنها یک محموله نفتی را با استفاده از استیبل کوین‌های متصل به دلار واسطه‌گری کرده‌اند.

نظر شما درباره طرح فروش نفت ونزوئلا با استفاده از رمز ارز چیست؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.