سازمان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC) در آخرین گزارش ماهانه خود اعلام کرد که حجم تولید نفت ایران در مارس ۲۰۲۴ با افزایش ۲۸,۰۰۰ بشکه در روز (bpd) روبرو بوده است.

طبق این گزارش، همچنین قیمت نفت سنگین جمهوری اسلامی در ماه گزارش شده، ۳.۰ دلار افزایش یافته است.

حجم تولید نفت ایران در مارس ۲۰۲۴ به ۳.۱۸۸ میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به ماه قبل ۲۸,۰۰۰ بشکه افزایش داشته است.

حجم کلی تولید نفت خام OPEC در مارس ۲۰۲۴ به ۲۶.۶۰۴ میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به ماه پیش از آن ۳,۰۰۰ بشکه افزایش نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در مارس ۲۰۲۴ به ۸۳.۴۸ دلار رسیده است که نسبت به ماه قبل ۳.۱۴ دلار افزایش داشته است.

این گزارش افزود که میانگین قیمت نفت اوپک در مارس ۲۰۲۴ به ۸۴.۲۲ دلار رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۹۹ دلار رشد نشان می‌دهد.

در ماه ژانویه، گزارشی که توسط وزارت انرژی آمریکا منتشر شده بود، اعلام کرد که ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۳۳۰,۰۰۰ بشکه در روز، برترین عضو اوپک از نظر افزایش تولید بوده است.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) که زیرمجموعه وزارت انرژی است، در آخرین گزارش خود اعلام کرد که مجموع تولید نفت ایران در پایان سال ۲۰۲۳، ۲.۸۷ میلیون بشکه در روز برآورد شده است.

طبق گفته این نهاد، تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۲، ۲.۵۴ میلیون بشکه در روز بوده است.

ارقام نشان می‌دهند که مجموع تولید نفت اوپک در سال ۲۰۲۳، ۲۶.۸۹ میلیون بشکه در روز بوده که نسبت به سال قبل ۶۳۰,۰۰۰ بشکه کاهش داشته است. اوپک در سال ۲۰۲۲، ۲۷.۵۲ میلیون بشکه در روز تولید کرده بود.

این گزارش تولید نفت ایران در آخرین ماه سال گذشته را ۳.۱۷ میلیون بشکه در روز ذکر کرده است. ایران در دسامبر ۲۰۲۳ پس از عربستان سعودی و عراق، سومین تولیدکننده بزرگ اوپک بوده است.

افزایش ۳۳۰,۰۰۰ بشکه در روزی تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که تحریم‌ها بر صنعت نفت ایران تأثیری نداشته‌اند.

پیشتر در ژوئن ۲۰۲۳، بلومبرگ (Bloomberg) گزارش داد که تولید و صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۳ به بالاترین حد خود از زمانی که کشور تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفت، بیش از پنج سال پیش، رسیده است.

گزارش منتشر شده در اواخر ژوئن ۲۰۲۳ اظهار داشت که ایران با وجود تحریم‌های آمریکا، بیشترین میزان نفت خام را در نزدیک به پنج سال اخیر به فروش رسانده است.

بلومبرگ با استناد به تحلیلگران انرژی، اعلام کرد که صادرات نفت ایران به بالاترین سطح خود از زمانی که آمریکا به طور یکجانبه تحریم‌ها را در سال ۲۰۱۸ بر این کشور اعمال کرد، افزایش یافته است.

گزارش رویترز نیز در ژوئن سال گذشته اعلام کرد که حملات نفت خام ایرانی در سال ۲۰۲۳ با افزایش محموله‌ها به کشورهایی مانند چین، سوریه و ونزوئلا ادامه یافته است. این گزارش به مشاوران، داده‌های حمل و نقل و یک منبع آشنا با موضوع استناد کرده است.

بخش عمده‌ای از نفت خام ایران به چین می‌رود که بزرگترین واردکننده انرژی جهان است. چندین مشتری اروپایی از جمله آلمان، اسپانیا و بلغارستان نیز نفت را از ایران وارد کرده‌اند.

ایران در سال‌های گذشته با تلاش برای دور زدن تحریم‌های غیرقانونی واشنگتن، آمار رسمی در مورد صادرات نفت خود را منتشر نکرده است.