آنچه در این مطلب می خوانید
مدیر بخش سیاستهای مالیاتی وزارت دارایی روسیه روز سهشنبه گفت از آن جا این کشور به دنبال افزایش درآمدها از طریق احیای محمولهها است، مقامات روسیه در حال بررسی لغو تعرفههای صادراتی بر روی طلا است.
بر اساس دادههای شورای جهانی طلا، روسیه در سال ۲۰۲۲ با سهمی حدود ۹ درصد از تولید جهانی، پس از چین و قبل از استرالیا، به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ طلا در جهان رتبهبندی شد. میزان صادرات طلا روسیه منتشر نمیشود.
بیشتر تولیدکنندگان طلا در روسیه، از جمله پولیوس (Polyus)، بزرگترین تولیدکننده طلا در این کشور، تحت تحریمهای غربی قرار دارند که در پاسخ به اقدامات مسکو در اوکراین اعمال شده است.
در ژوئن گذشته، بریتانیا، کانادا، ژاپن و ایالات متحده واردات جدید طلا از روسیه را ممنوع کردند.
صادرات روسیه به غرب قبلاً کند شده بود، چون بر اساس اظهارات فعالان صنعت و دادهها، تجارت طلای روسیه، به کشورهایی که تحریمها علیه مسکو را وضع نکرده بودند مانند چین، ترکیه و امارات متحده عربی (United Arab Emirates)، تغییر جهت داده بود.
دانیل ولکوف (Danil Volkov)، مدیر بخش سیاستهای مالیاتی وزارت دارایی، به شورای فدراسیون (Federation Council)، مجلس علیای پارلمان، گفت که صادرات طلای روسیه از آغاز این سال به دلیل تعرفههای جدید مرتبط با نرخ ارز متوقف شده است.
الکسی سازانوف (Alexei Sazanov)، معاون وزیر دارایی روسیه، در اوایل ماه آوریل گفت که این مسئله میتواند به این دلیل باشد که بانکها تخفیفهایی را برای فروش این فلز گرانبها به مردم ارائه کردند.
مجلس سفلی پارلمان روسیه هفته گذشته لایحهای را به تصویب رساند که مالیات استخراج معدنی بر طلا را از ماه ژوئن تا ماه دسامبر امسال افزایش میدهد تا سعی کند خسارات بودجهای ناشی از کاهش درآمدهای صادراتی را جبران کند.
سازانوف گفت که این روند تا پایان سال ۱۵ میلیارد روبل (۱۵۹.۶۹ میلیون دلار) به بودجه کمک خواهد کرد.
وقتی از ولکوف (Volkov) در مورد امکان لغو تعرفههای صادراتی طلا در حالی که مالیات استخراج معدنی افزایش یافته بود پرسیده شد، او گفت: “این موضوع در حال بررسی است.”
سال گذشته، روسیه تعرفههای مرتبط با نرخ ارز را بر روی گروه وسیعی از محصولات، از جمله طلا، برای افزایش درآمد در زمان افزایش هزینههای نظامی و به دلیل افزایش صادرات تولیدکنندگان به دلیل ضعف روبل وضع کرد.
این تعرفهها، که از اکتبر گذشته تا پایان سال ۲۰۲۴ اعمال شدهاند، از ۴ درصد تا ۷ درصد متغیر است و در صورتی که روبل ضعیفتر از ۹۵ واحد در مقابل هر دلار باشد، به حداکثر میرسد. روز سهشنبه، نرخ مبادله ۹۴.۱۸ بود.
خبرگزاریهای روسی گزارش دادهاند که طبق گزارش خدمات گمرکی فدرال، در سال ۲۰۲۱ روسیه بیش از ۳۰۲ تن طلا به ارزش ۱۷.۴ میلیارد دلار صادر کرده و تولید آن ۳۴۶ تن بوده است.