آنچه در این مقاله می خوانید
دادههای ارائهدهنده خدمات پرداخت جهانی Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT) روز پنجشنبه نشان داد که سهم یوان در پرداختهای جهانی در ماه مارس به بالاترین حد خود رسید و چهارمین ارز فعال جهان جلوتر از ین ژاپن باقی ماند.
بر اساس گزارش سوئیفت، سهم تجارت بینالمللی با استفاده از تسویه حساب یوان در ماه مارس از 4 درصد در ماه قبل به 4.69 درصد افزایش یافت که بالاترین سطح از زمان ایجاد یک سیستم مرجع جدید توسط سوئیفت در جولای گذشته است.
به گفته تحلیلگران، این نشاندهنده پیشرفت پایدار در بینالمللی شدن یوان، جذابیت فزاینده یوان به عنوان ارزی برای پرداختها و تسویه حسابهای جهانی، و دیدگاه صعودی در مورد شتاب توسعه بلندمدت اقتصاد چین با فعالیتهای تجاری شدید آن است.
به گفته سوئیفت، سهم دلار آمریکا از پرداختهای جهانی همچنان از سایر ارزها بیشتر است و در ماههای اخیر در حدود 47 درصد ثابت مانده است.
به گفته سوئیفت، سهم دلار آمریکا از پرداختهای جهانی همچنان از سایر ارزها بیشتر است و در ماههای اخیر در حدود 47 درصد ثابت مانده است.
از زمانی که سوئیفت ردیابی پرداختها را آغاز کرد، دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهان تسلط خود را حفظ کرده است، اما استفاده از یوان چین در دهه گذشته به طور پیوسته افزایش یافته است.
زمانی که سوئیفت در سال 2010 ردیابی استفاده از یوان را آغاز کرد، این ارز کمتر از 0.1 درصد از تسویه حسابهای جهانی را به خود اختصاص داد.
از نوامبر، یوان به چهارمین ارز فعال در جهان تبدیل شده است، اولین بار از سال 2022 که از ین پیشی گرفت.
بر اساس گزارش اخیر بانک خلق چین در مورد بینالمللی شدن یوان، در سال 2023، دریافتها و پرداختهای فرامرزی یوان به 52.3 تریلیون یوان (7.2 تریلیون دلار) رسید که نسبت به سال قبل 24.2 درصد افزایش داشت.