آنچه در این مطلب می خوانید
سهام آمریکا روز خود را با روندی صعودی آغاز کردند و هفتهای پر از رویدادهای اقتصادی حیاتی را در پیش خواهند داشت. توجه همه فعالان بازار به بیانیه فدرال رزرو در مورد نرخ بهره در روز چهارشنبه معطوف است که با توجه به دادههای اخیر در مورد شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و هزینه مصرف شخصی (PCE) که روندهای تورم مستمر را نشان میدهند، همه با اشتیاق زیادی منتظر انتشار آن هستند. انتظار میرود این بیانیه نقشههای فدرال رزرو برای آغاز تسهیلات پولی را که انتظار میرود از ماه نوامبر آغاز شود، مشخص سازد.
سرمایهگذاران به طور خاص مشتاق هستند تا دیدگاه جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو (Federal Reserve)، را در مورد آمارهای اقتصادی ناامیدکننده اخیر آمریکا و تورم مستمر بشنوند.
بازده اوراق قرضه ده ساله آمریکا امروز اندکی کاهش یافت و به ۴.۶ درصد رسید که نشاندهنده احتیاط سرمایهگذاران است.
در همین حال، شاخص دلار دچار نوسان شد و به طور موقت به زیر سطح ۱۰۶ سقوط کرد.
در حوزههای دیگر، گمانهزنیهایی در مورد احتمال دخالت بانک ژاپن (BoJ) یا وزارت دارایی آن برای حمایت از ین ژاپن در حال تضعیف مطرح شده است. این گمانهزنیها در حالی مطرح میشود که ارزش جفت ارز دلار آمریکا/ ین ژاپن (USD/JPY) به شدت از ۱۶۰.۱۷ به ۱۵۴.۵۰ سقوط کرد که نشاندهنده تقویت ۳.۵۰ درصدی ارزش ین در برابر دلار آمریکا است.
فلزات پایه
در حالی که در آغاز هفته، تغییرات در مجموعه فلزات پایه ناچیز بود، همچنان که گفتگوها پیرامون کمبود مواد در سراسر جهان روند بسیار متفاوتی را ایجاد کرده است، تمام نگاهها به مس دوخته شده است که بهای آن از سطح ۱۰,۰۰۰ دلار در هر تن فراتر رفته است. همچنان که قیمتها همچنان به سمت بالا پیش میروند، حرکت به سمت بالا منظم بوده است. این موضوع نیز با کمبودی آشکار در بازار تأیید میشود: اختلاف قیمت نقدی مس نسبت به قیمت آن در سه ماه آینده به شدت در حالت کنتانگو قرار گرفته و به ۱۰۰- دلار در هر تن رسیده است و میزان موجودی تقریباً تغییری نکردهاند.
با نزدیک شدن به فصل تعطیلات در چین، ما نسبت به نوسانات احتمالی، به دلیل کمبود نقدینگی در آن دوره، احتیاط میورزیم. در همین حال، مس با قیمت ۱۰,۱۳۵.۵۰ دلار در هر تن بسته شد.
سایر مجموعه فلزات پایه نیز با روند صعودی مشاهده شده در مس حمایت میشوند؛ بهای آلومینیوم بالاتر رفت تا دوباره به سطح ۲,۶۰۰ دلار در هر تن برسد.
بهای سرب و روی در بالاترین حد محدودههای معاملاتی باقی ماندند، در حالی که قیمت روی با افزایشی قابل توجه، به ۲,۹۴۳.۵۰ دلار در هر تن صعود کرد.
نفت و فلزات گرانبها
قیمت طلا در ۲,۳۳۶ دلار در هر اونس ثابت ماند، و قیمت نقره نیز تا حد زیادی بدون تغییر در ۲۷.۲۵ دلار در هر اونس باقی ماند.
در مقابل، همچنان که بازارها همچنان به تنظیم خود در برابر تحولات اقتصادی جاری و انتظارات پیرامون سیاستهای پولی جهانی ادامه میدهند، قیمتهای نفت کاهش یافت، به طوری که بهای نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) به ۸۲.۶ دلار در هر بشکه و بهای نفت خام برنت (Brent) به ۸۸.۲ دلار در هر بشکه رسید.