یک مقام در انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (ISPA) گفت که ارزش صادرات از بخش فولاد ایران در سال گذشته (که در ۲۹ اسفند پایان یافت) به ۷.۸ میلیارد دلار رسیده است.

وحید یعقوبی در جلسه‌ای برای معرفی توانمندی‌های صادراتی صنعت فولاد ایران که در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار شد، گفت:

“سال گذشته، صادرات صنعت فولاد ۷.۸ میلیارد دلار بود و امسال انتظار داریم این رقم افزایش یابد.”

او افزود: “با رفع محدودیت‌های انرژی، انتظار می‌رود صنعت فولاد امسال ۱۰ میلیارد دلار درآمد کسب کند.”

بر اساس آخرین داده‌های منتشر شده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد کشور در سال گذشته به ۲۹.۳۳۴ میلیون تن رسید.

از این مقدار، ۱۸,۴۵۲,۰۰۰ تن شمش و شمشال و ۱۰,۸۸۲,۰۰۰ تن اسلب بوده است؛ تولید شمش و شمشال ۹.۲ درصد و تولید اسلب ۰.۷ درصد در سال گذشته افزایش یافته است.

بر اساس داده‌های انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (ISPA)، تولید آهن اسفنجی نیز در سال گذشته ۸.۵ درصد نسبت به سال پیش از آن افزایش یافته است.

بر اساس داده‌های جدید منتشر شده توسط انجمن جهانی فولاد (WSA)، ایران جایگاه خود را در تولید فولاد در سطح جهانی بهبود بخشید و در ژانویه ۲۰۲۴، به نهمین تولیدکننده بزرگ فولاد تبدیل شد.

طبق گزارش انجمن جهانی فولاد در روز دوشنبه، در اولین ماه سال ۲۰۲۴، کارخانه‌های فولاد ایرانی در مجموع ۲.۶ میلیون تن فولاد تولید کردند که نشان‌دهنده افزایش ۳۹.۳ درصدی نسبت به همین ماه در سال ۲۰۲۳ است.

۷۱ کشور تولیدکننده فولاد در جهان در ژانویه ۲۰۲۴، ۱۴۸.۱ میلیون تن فولاد تولید کردند که نشان‌دهنده کاهش سالانه ۱.۶ درصدی است.

ایران در مدت زمان مذکور، در میان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد جهان از نظر رشد تولید، در رتبه اول قرار گرفت.

بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، ایران در دوره مذکور، پس از کشورهایی مانند چین، هند، ژاپن، آمریکا، روسیه، کره جنوبی، ترکیه و آلمان، نهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان است.

بر اساس داده‌های انجمن جهانی فولاد (WSA)، جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۳، ۳۱.۱ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که ۵۸.۴ درصد از کل تولید غرب آسیا در همان سال را به خود اختصاص داد.

کشورهای غرب آسیا که در گزارش انجمن جهانی فولاد مورد بررسی قرار گرفتند، شامل ایران، عراق، اردن، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و یمن، موفق به تولید ۵۳.۲ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۲۳ شدند.

بر اساس داده‌های WSA، تولید فولاد کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل، که تولید ۳۰.۶ میلیون تن بود، ۱.۸ درصد افزایش یافته است.

کل تولید فولاد خام غرب آسیا در سال مذکور نسبت به سال ۲۰۲۲، ۱.۳ درصد افزایش یافته است.

بر اساس داده‌های WSA، ایران در سال ۲۰۲۳ دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان بود.

تولیدکنندگان فولاد جهان در سال ۲۰۲۳، بیش از ۱.۸۸۸ میلیارد تن فولاد تولید کردند که نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش بسیار جزئی داشته و در نتیجه، انجمن جهانی فولاد درصد تغییر را صفر اعلام کرده است.

چین با تولید ۱.۰۱۹ میلیارد تن، هند با تولید ۱۴۰.۲ میلیون تن و ژاپن با تولید ۸۷ میلیون تن، سه کشور برتر تولیدکننده فولاد در جهان در سال ۲۰۲۳ بودند.

صنعت فولاد ایران در سال‌های اخیر با وجود فشارها و موانعی که توسط نیروهای خارجی مانند تحریم‌های آمریکا و شیوع ویروس کرونا که عملکرد برترین تولیدکنندگان جهان را به شدت تحت تأثیر قرار داده، به طور مداوم در حال توسعه بوده است.

انتظار می‌رود که این کشور تا سال ۱۴۰۴ (مارس ۲۰۲۵) به رده هفتمین در بین بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد جهان صعود کند.