آنچه در این مطلب می خوانید
بورس اوراق بهادار شانگهای اخیرا شاهد سرمایهگذاریهای قابل توجه و صعودی بوده است که نشاندهنده افزایش نفوذ معاملهگران آسیایی در بازار فلزات گرانبها است. به ویژه سفتهبازان چینی، سرمایهگذاریهای قابل توجهی در طلا انجام دادهاند که به افزایش قیمتهای آن به سطوح بیسابقه در این ماه کمک کرده است. این روند نشان میدهد که معاملهگران آسیایی تأثیر بیشتری نسبت به همتایان غربی خود بر بازار شمش طلا دارند.
پوزیشنهای خرید طلا که توسط معاملهگران آتی در بورس آتی شانگهای اتخاذ میشوند، به طور قابل توجهی افزایش یافته و به ۲۹۵,۲۳۳ قرارداد رسیده است که معادل ۲۹۵ تن طلا است. این مقدار نشاندهنده افزایش چشمگیر ۵۰ درصدی از اواخر ماه سپتامبر است که پیش از تشدید تنشهای ژئوپولیتیکی در خاورمیانه رخ داده است. بر اساس دادههای بلومبرگ، در ابتدای این ماه، سطح بیسابقهای از موقعیتهای صعودی به تعداد ۳۲۴,۸۵۷ قرارداد ثبت شده است.
علاوه بر این، در بورس کالایی شانگهای، شرکت معاملاتی “چونگ کای فیوچرز” (Chung Kai Futures) پوزیشن قابل توجهی در قراردادهای آتی طلا انباشته است، که کمی بیش از ۵۰ تن از این فلز گرانبها را در اختیار دارد. ارزش این ذخایر تقریباً ۴ میلیارد دلار آمریکا است که بیش از ۲ درصد از ذخایر طلای بانک مرکزی چین را تشکیل میدهد. برخورداری از چنین ذخایر قابل توجهی توسط معاملهگران چینی، نفوذ رو به رشد آنها در بازار جهانی طلا را نشان میدهد.
افزایش حجم معاملات طلا در بورس کالایی شانگهای، شور و اشتیاق معاملهگران آسیایی را بیش از پیش نمایان میکند. حجم معاملات به بیش از پنج برابر سطح متوسط مشاهده شده در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته و به ۱.۳ میلیون قرارداد در اوج معاملات هفته گذشته رسیده است. تحلیلگران این هیجان معاملاتی را به افزایش چشمگیر قیمتهای طلا نسبت میدهند، که بهای این فلز گرانبها اوایل این ماه از مرز ۲,۴۰۰ دلار آمریکا در هر اونس فراتر رفت.
به طور خلاصه، نفوذ رو به رشد معاملهگران آسیایی، به ویژه در شانگهای، در حال بازتعریف دینامیکهای بازار فلزات گرانبها است. سرمایهگذاریهای قابل توجه و مشارکت فعال آنها در فعالیتهای معاملاتی طلا، اهمیت رو به رشد این منطقه را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار جهانی شمش طلا برجسته میکند.