آنچه در این مقاله می خوانید
یکی از مقامات شرکت نیروگاههای حرارتی (TPPH) اعلام کرد که نیروگاههای حرارتی ایران بیش از ۲۴ میلیون مگاوات ساعت (MWh) برق در اولین ماه از سال جاری (۲۰ مارس تا ۲۰ آوریل) تولید کردهاند.
بر اساس گفتههای اسماعیل نمازی، مدیر دفتر تولید و فنی شرکت نیروگاههای حرارتی، تولید برق توسط نیروگاههای حرارتی کشور نسبت به همین ماه در سال گذشته 6 درصد افزایش یافته است.
نیروگاههای ترکیبی ۶۳ درصد از این میزان را به خود اختصاص دادهاند و تولید برق توسط چنین واحدهایی نیز نسبت به سال گذشته 6 درصد افزایش یافته است.
این مقام اظهار داشت که نیروگاههای حرارتی کشور کاملاً آمادهاند تا در دوره پیک مصرف تابستان، برق پایداری را تامین کنند.
پیشتر این ماه، نمازی اعلام کرده بود که ظرفیت تولید برق در نیروگاههای حرارتی کشور با کمک شرکتهای دانشبنیان داخلی در سال گذشته بیش از ۹۶۵ مگاوات (MW) افزایش یافته است.
او توضیح داد که با اجرای پروژههایی برای افزایش قدرت نیروگاههای گازسوز و ترکیبی و برطرف کردن محدودیتها در واحدهای نیروگاهی بخار با همکاری شرکتهای دانشبنیان محلی، ظرفیت تولید برق نیروگاههای ایران سال گذشته بیش از ۹۶۵ مگاوات افزایش یافت.
این مقام توضیح داد که شرکت نگهداری نیروگاههای حرارتی چندین نیروگاه جدید را در سال گذشته افتتاح کرد و برنامههایی را برای افزایش ظرفیت تولید برق نیروگاههای موجود ارائه داد.
او گفت که از زمانی که دولت فعلی در اوت ۲۰۲۱ مسئولیت را بر عهده گرفته، پروژههایی برای تولید بیش از ۲۰۰۰ مگاوات برق در سراسر ایران اجرا شده است.
مدیر شرکت تعمیرات نیروگاههای ایران (IPRC) در ماه فوریه گفت که ایران در زمینه تعمیر نیروگاههای حرارتی در غرب آسیا پیشتاز است.
بر اساس آخرین دادههای منتشر شده توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران (IGMC)، ظرفیت اسمی نیروگاههای ایران در سال گذشته به ۹۲,۰۵۵ مگاوات رسیده است.
گزارشها نشان میدهند که ظرفیت نیروگاههای گازی کشور، که ۲۵.۳ درصد از کل ظرفیت تولید برق کشور را به خود اختصاص میدهند، در سال گذشته ۳.۱ درصد افزایش یافته و به ۲۳,۳۳۰ مگاوات رسیده است.
ظرفیت کل نیروگاههای تجدیدپذیر نیز نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته و به ۱,۱۲۰ مگاوات رسیده است.
بیشتر ظرفیت تولید برق ایران توسط نیروگاههای حرارتی تأمین میشود. در حال حاضر، نیروگاههای ترکیبی بزرگترین سهم از کل ظرفیت تولید برق کشور را در اختیار دارند و پس از آن نیروگاههای گازی قرار دارند.
طبق گزارش شرکت نگهداری نیروگاههای حرارتی، ظرفیت کل نیروگاههای حرارتی کشور بیش از ۷۲,۰۰۰ مگاوات است.
افزایش ظرفیت تولید برق کشور و جلوگیری از خاموشیها در دورههای اوج مصرف از جمله اولویتهای برتر وزارت نیرو از زمان آغاز به کار دولت فعلی در سال ۲۰۲۱ بوده است.