خبرگزاری ایرنا به نقل از بانک مرکزی ایران (CBI) گزارش داده است که نرخ‌های رشد پایه پولی و عرضه پول در سال گذشته (که در ۲۹ اسفند به پایان رسید) به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

بر اساس داده‌های بانک مرکزی، رشد پایه پولی از ۴۵ درصد در ابتدای سال به ۲۸.۱ درصد در پایان سال قبل کاهش یافته است، در حالی که رشد عرضه پول نیز در پایان سال به ۱۷.۵ درصد رسیده است.

رشد نقدینگی نیز از ۳۱.۱ درصد به ۲۴.۳ درصد در سال قبل کاهش یافته است.

در ماه آوریل، بانک مرکزی اعلام کرد که شاخص قیمت تولیدکننده (PPI)، که معیاری برای سنجش تورم عمده فروشی است، ۱۶.۵ درصد کاهش یافته و از ۴۰.۷ درصد در مارس سال ۲۰۲۳، به ۲۴.۵ درصد در اواخر مارس سال ۲۰۲۴ رسیده است.

همچنین گزارش شده است که شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI)، که نشان‌دهنده تورم بر اساس قیمت‌های پرداختی توسط مصرف‌کنندگان است، ۴.۸ درصد کاهش یافته و از ۳۷.۳ درصد در مارس سال ۲۰۲۳ به ۳۲.۶ درصد در مارس سال ۲۰۲۴ رسیده است.

مرکز آمار ایران (SCI) در ماه فوریه، نرخ تورم متوسط در دوازده ماه منتهی به ۲۰ ژانویه، که پایان دی ماه، دهمین ماه تقویم ایرانی، است، را ۴۲.۵ درصد اعلام کرد و اظهار داشت که این رقم نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱.۱ درصد کاهش یافته است.

این مرکز نرخ تورم نقطه‌ای کشور را در دهمین ماه تقویم ایرانی ۳۵.۸ درصد اعلام کرد، به این معنا که خانواده‌ها به طور متوسط ۳۵.۸ درصد بیشتر برای خرید همان بسته کالاها و خدمات در آن ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل پرداخت کرده‌اند.

مرکز آمار ایران نرخ تورم متوسط در دوره دوازده ماهه منتهی به ۲۰ مارس ۲۰۲۳، که پایان سال تقویمی ایران ۱۴۰۱ را نشان می‌دهد، ۴۵.۸ درصد تعیین کرده است.

این مرکز نرخ تورم را در دوره دوازده ماهه منتهی به ۲۰ مارس ۲۰۲۲ (پایان سال ۱۴۰۰) ۴۰.۲ درصد و آن را برای سال ۱۳۹۹، ۳۶.۴ درصد اعلام کرده بود.

در اواسط جولای سال ۲۰۲۳، صندوق بین‌المللی پول (IMF) در گزارش چشم‌انداز اقتصادی خود گفت که تورم در ایران که ۴۹ درصد در سال ۲۰۲۲ گزارش شده بود، انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۴ به ۳۰ درصد کاهش یابد.