آنچه در این مقاله می خوانید
یک قطار باربری ترانزیتی از روسیه به مقصد هندوستان روز شنبه از طریق گذرگاه مرزی اینچه برون وارد ایران شد.
این قطار ترانزیتی روسیه که ۳۱ کانتینر حمل میکند، بار خود را به بندرعباس در جنوب ایران از طریق بخش ایرانی کریدور بینالمللی حملونقل شمال-جنوب (INSTC) منتقل خواهد کرد تا به هندوستان ارسال شود.
کریدور شمال-جنوب شامل سه بخش مسیر، به نامهای شرقی، غربی و میانی است.
این دومین محموله باربری ریلی ترانزیتی از روسیه است که از طریق خاک ایران به هند فرستاده میشود.
اولین محموله باربری ریلی ترانزیتی از روسیه به هند در جولای سال ۲۰۲۲ از طریق گذرگاه مرزی سرخس وارد ایران شد تا بخش شرقی کریدور ریلی شمال-جنوب را به طور رسمی راهاندازی کند.
قطار روسی با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور، و وزرای حملونقل، نفت، صنعت و کشاورزی به همراه معاون علم و فناوری در مراسمی به داخل مرزهای ایران راه یافت.
مخبر در این مراسم بر عزم دولت ایران برای گسترش تجارت با کشورهای همسایه، به ویژه در بخش ترانزیت، تأکید کرد و گفت:
“ظرفیت ترانزیتی کشور به ۲۰ میلیون تن افزایش یافته و با برنامهریزی و اتخاذ تدابیر مناسب، ترانزیت ۳۰۰ میلیون تن کالا در سال قابل دستیابی است.”
با حمل ۳۹ کانتینر، قطار ترانزیتی روسیه ایستگاه چخوف (Chekhov) را در تاریخ 16 تیر (۶ جولای) ترک کرد و مسافت ۳۸۰۰ کیلومتری را از طریق قزاقستان و ترکمنستان طی کرد تا وارد ایران شود. بار به بندرعباس در جنوب ایران از طریق یک مسیر ریلی ۱۶۰۰ کیلومتری منتقل شده و سرانجام از طریق دریا به بندر نهاوا شوا (Nhava Sheva Port) در هندوستان فرستاده خواهد شد.
کریدور شمال-جنوب شامل سه بخش مسیر، یعنی شرقی، غربی و میانی است.
ایران و روسیه همچنین در بخش دریایی برای استفاده از دریای خزر به منظور کوتاه کردن مسیر ترانزیت از روسیه به هند همکاری میکنند.
سال گذشته، خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (IRISL) اعلام کرد که ۳۰۰ کانتینر را برای حمل کالا بین روسیه و هند اختصاص داده است.
کانتینرهای یاد شده برای اجرای فاز اول برنامهای برای ترانزیت کالاهای روسی به هند از طریق کریدور شمال-جنوب با استفاده از دریای خزر تخصیص یافتهاند.
در بیانیه خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران آمده است:
“بر اساس برنامههای تهیه شده توسط خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، در فاز اول، ۳۰۰ کانتینر برای حمل بارها به روسیه در نظر گرفته شده است و در صورت افزایش تقاضا، تعداد این کانتینرها به طور مداوم افزایش خواهد یافت.”