بانک ذخایر هند (Reserve Bank of India) ، که بانک مرکزی این کشور محسوب میشود، در حال تکمیل پروژه ارز دیجیتال بانک مرکزی خود (CBDC) است بدون این که به دسترسی به اینترنت نیاز داشته باشد. شاکتیکانتا داس (Shaktikanta Das)، رئیس بانک مرکزی هند، بر اهمیت اطمینان از سهولت استفاده از روپیه دیجیتال تأکید کرده است.
رئیس بانک مرکزی هند اطلاعاتی در مورد پیشرفتهای روپیه دیجیتال ارائه کرد
در رویدادی که روز دوشنبه توسط بانک برای تسویهحسابهای بینالمللی (Bank for International Settlements) (BIS) برگزار شد، رئیس بانک مرکزی هند، شاکتیکانتا داس (Shaktikanta Das)، پیشرفتهای بانک ذخایر هند (Reserve Bank of India) (RBI) در بهبود کارایی ارز دیجیتال بانک مرکزی خود (CBDC) را مورد توجه قرار داد. روپیه دیجیتال در حال توسعه است تا بدون اتصال به اینترنت کار کند و هدف آن تکرار تراکنشهای نقدی و گسترش دسترسی آن است.
داس با تأکید بر اهمیت فعالسازی قابلیت استفاده آفلاین برای روپیه دیجیتال به منظور بهبود دسترسی و تجربه کاربری آن، و در نتیجه حمایت از پذیرش آن در میان جمعیتهای کاربری متنوع در هند، اظهار داشت:
“یکی از ویژگیهای کلیدی پول نقد این است که به صورت آفلاین کار میکند… ما در حال کار بر روی انتقال CBDC در حالت آفلاین نیز هستیم.”
در عین حال، بانک ذخایر هند (Reserve Bank of India) نسبت به رمز ارزها محتاط باقی مانده و آنها را به عنوان تهدیدات احتمالی برای ثبات اقتصادی و مالی کشور در نظر میگیرد. این بانک مرکزی ارز دیجیتال خود را به عنوان یک جایگزین پایدارتر و کنترلشدهتر میبیند که میتواند ماهیت غیرقابل پیشبینی رمز ارزهای غیرمتمرکز را خنثی کند.
پروژههای آزمایشی روپیه دیجیتال در حال انجام بیش از ۱.۳ میلیون مشتری و ۳۰۰ هزار فروشنده را درگیر کرده و دادههای حیاتی را برای ارزیابی تأثیر آن بر رفتار مصرفکننده و سیستم مالی گستردهتر فراهم کرده است. با وجود این پایگاه کاربری، ترجیح برای سیستمهای پرداخت موبایلی موجود همچنان غالب است که نشاندهنده یک منحنی تدریجی در سازگاری مصرفکنندگان با ارزهای دیجیتال است.
اظهارات رئیس بانک مرکزی هند در مورد استفاده احتمالی از روپیه دیجیتال در تراکنشهای آفلاین نشاندهنده یک گام بزرگ در جهت افزایش دسترسی و عملیاتی کردن این ارز دیجیتال است. این ابتکار عمل، امکان استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) را به عنوان یک جایگزین مطمئن و ایمن در مقابل پول نقد و رمز ارزها فراهم میکند و به چالشهای زیرساختی مربوط به وابستگی به اینترنت که بسیاری از کاربران با آن روبرو هستند، پرداخته است.
داس در ادامه گفت:
“هدف اصلی این آزمایشها تغییر در رفتار مصرفکننده در مقابل سپردههای بانکی بوده است – برای درک اثرات اقتصادی گستردهتر آن، به ویژه بر سیاستهای پولی و سیستم بانکی، به تراکنشهای بیشتری نیاز داریم.”
نظر شما در مورد اظهارات رئیس بانک مرکزی هند در مورد استفاده بالقوه روپیه دیجیتال در معاملات آفلاین چیست؟ شما میتوانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.