مرکز آمار ایران (SCI) نرخ تورم متوسط در دوره دوازده‌ماهه منتهی به 21 جولای (31 تیر)، 35.5 درصد اعلام کرده است که 0.6 درصد کمتر از رقم دوازده‌ماهه منتهی به ماه سوم است.

این مرکز نرخ تورم نقطه به نقطه کشور را در ماه چهارم 32.2 درصد اعلام کرده است، به این معنی که خانواده‌ها به طور متوسط 32.2 درصد بیشتر برای خرید همان بسته کالاها و خدمات در این ماه نسبت به ماه مشابه در سال قبل پرداخت کرده‌اند.

نرخ تورم نقطه به نقطه در ماه چهارم نسبت به ماه قبل 0.3 درصد افزایش یافته است.

در اواسط ماه ژوئن، مرکز آمار ایران اعلام کرد که اقتصاد ایران در سال گذشته تقویم ایرانی (منتهی به 19 مارس) 5.7 درصد رشد کرده است که بالاترین رشد از سال 2017 است.

در آخرین گزارش خود، مرکز آمار ایران گفت که رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) برای سال منتهی به مارس 2024 به قیمت‌های ثابت سال 2017 معادل 5.7 درصد از کل تولید ناخالص داخلی و 3.4 درصد از تولید ناخالص داخلی منهای نفت است.

رشته فعالیت‌های گروه صنایع و معادن 6.9 درصد، گروه خدمات 5.7 درصد و گروه کشاورزی 2.2 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته‌اند.

در اواخر ماه فوریه، صندوق بین‌المللی پول (IMF) گزارش کرد که رشد اقتصادی ایران در سال 2023 به 5.4 درصد رسیده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران گفت که رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشور در سال 2023 دومین نرخ بالای رشد در جهان بود.

صندوق بین‌المللی پول همچنین برآورد خود از رشد اقتصادی ایران در سال 2024 را افزایش داد و دلیل آن را افزایش تولید نفت کشور که بیشتر از حد انتظار بود، عنوان کرد.

صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود که در 22 فوریه منتشر شد، پیش‌بینی کرد که رشد اقتصادی ایران در سال 2024 به 3.7 درصد خواهد رسید در حالی که این رقم در پیش‌بینی ماه اکتبر 2.5 درصد بود.

داده‌های صندوق بین‌المللی پول نشان داد که رشد اقتصادی ایران در سال 2023 به 5.4 درصد رسید، در حالی که این نهاد بین‌المللی برای سال قبل از آن پیش‌بینی کرده بود که رشد اقتصادی ایران 3 درصد خواهد بود.

توسعه صنعت نفت و گاز ایران تأثیر مستقیمی بر رشد اقتصادی کشور دارد، همان‌طور که این تأثیر در دوران دولت قبلی احساس شد، زمانی که خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای ایران، که به طور رسمی به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شناخته می‌شود، و بازگشت تحریم‌ها باعث کاهش تولید و صادرات نفت ایران شد و حتی منجر به رشد منفی تولید ناخالص داخلی (GDP) برای چند سال شد.

در همین حال، بانک جهانی (WB) در آخرین گزارش خود پیش‌بینی کرد که اقتصاد ایران در سال 2024 به میزان 3.2 درصد رشد خواهد کرد و نرخ تورم به 35.3 درصد کاهش خواهد یافت.

طبق برآورد این نهاد بین‌المللی، اقتصاد ایران در سال 2023 رشد 5 درصدی و تورم 40.7 درصدی را تجربه کرده است.

بانک جهانی پیش‌بینی کرده است که رشد بخش غیرنفتی ایران که در سال گذشته 3.8 درصد بود، در سال جاری به 3.0 درصد خواهد رسید. بخش نفتی ایران که در سال گذشته رشد قابل توجهی به میزان 17.1 درصد داشت، در سال جاری نیز 5 درصد رشد خواهد داشت.

علاوه بر این، بانک جهانی پیش‌بینی کرده است که تولید نفت ایران در سال جاری 200,000 بشکه نسبت به سال قبل افزایش خواهد یافت و به 3.2 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

انتظار می‌رود که بخش کشاورزی ایران در سال جاری تنها 0.9 درصد رشد داشته باشد و رشد بخش صنعت به 4.9 درصد و بخش خدمات به 2.6 درصد برسد.

همچنین پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم ایران که در سال گذشته 40.7 درصد بود، در سال جاری به 35.3 درصد کاهش یابد.

بانک مرکزی ایران (CBI) در اواخر ماه ژوئن گزارش داد که تولید ناخالص داخلی (GDP) ایران با احتساب نفت در سال گذشته تقویم ایرانی (منتهی به 19 مارس) به میزان 4.5 درصد رشد کرده است.

بر اساس داده‌های بانک مرکزی، این رقم بدون احتساب نفت به میزان 3.6 درصد افزایش یافته است.

طبق گزارش اداره حساب‌های اقتصادی بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (قیمت‌های ثابت سال 2016) در سه‌ماهه سوم سال گذشته تقویم ایرانی نسبت به دوره مشابه سال قبل 4.5 درصد رشد داشته است.

علاوه بر این، رشد اقتصادی کشور بدون احتساب نفت در دوره مذکور به 3.9 درصد رسیده است.

مطالعه وضعیت سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی (به قیمت‌های ثابت سال 2016) نشان می‌دهد که “تشکیل سرمایه ثابت ناخالص” در سه‌ماهه سوم سال گذشته تقویم ایرانی نسبت به دوره مشابه سال قبل 14.2 درصد رشد داشته است.

تحقق رشد اقتصادی 4.5 درصدی در سال گذشته تقویم ایرانی نشان‌دهنده ادامه روند رو به رشد فعالیت‌های اقتصادی در کشور است.