آنچه در این مقاله می خوانید
ناردوس بکل (Nardos Bekele)، مدیرعامل شرکتهای جدید برای توسعه آفریقا (NEPAD)، معتقد است که هوش مصنوعی میتواند به طور قابل توجهی به آفریقا کمک کند و با پرداختن به چالشهای مختلف، پیشرفت به سوی دستورکار ۲۰۶۳ (Agenda 2063) را تسریع کند. اگرچه هوش مصنوعی پتانسیل بهبود در بخشهایی مانند بهداشت، آموزش و کشاورزی را دارد، اما چالشهایی مانند زیرساختهای دیجیتال پراکنده و نگرانیهای اخلاقی، مانع از پذیرش گسترده آن میشوند.
دستورکار ۲۰۶۳ آفریقا
به گفته رئیس یک آژانس توسعه آفریقایی، هوش مصنوعی (AI) پتانسیل این را دارد تا به چالشهای چندگانه قاره آفریقا پاسخ دهد و ممکن است زودتر از انتظار به تحقق اهداف دستورکار ۲۰۶۳ (Agenda 2063) کمک کند.
ناردوس بکل (Nardos Bekele)، مدیرعامل شرکتهای جدید برای توسعه آفریقا (NEPAD)، در مراسم راهاندازی یک برنامه هوش مصنوعی برای قاره آفریقا اظهار داشت که این فناوری میتواند برای بهبود بخشهایی مانند بهداشت، آموزش و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
بکل تأکید کرد که هوش مصنوعی دیگر فقط یک مفهوم نیست، بلکه فناوریای است که اکنون در حال تغییر شکل صنایع در سراسر جهان است و این امر دستیابی به اهداف بلندپروازانه قاره را ممکنتر میسازد. او به تأسیس مراکز و برنامههای هوش مصنوعی در کشورهایی مانند اتیوپی، مراکش و سنگال به عنوان شواهدی از شکلگیری این فناوری اشاره کرد.
کشورهای آفریقایی به ایجاد هماهنگی در استراتژیهای ملی هوش مصنوعی با استراتژی تحول دیجیتال قاره ترغیب شدند
با این حال، رئیس شرکتهای جدید برای توسعه آفریقا (NEPAD) اظهار داشت که چالشهایی مانند زیرساختهای دیجیتال پراکنده و نگرانیهای اخلاقی مانع از پذیرش هوش مصنوعی میشوند. او همچنین هشدار داد که هوش مصنوعی میتواند به جای حل مشکلات، آنها را تداوم بخشد یا بدتر کند.
بکل (Bekele) گفت: “مسئله حریم خصوصی دادهها، به ویژه در کشورهایی که چارچوبهای قانونی برای حفاظت از دادهها هنوز در حال شکلگیری است، بسیار مهم است. اطمینان از این که هوش مصنوعی به طور اخلاقی و مسئولانه مورد استفاده قرار میگیرد، برای پذیرش و موفقیت آن در آفریقا حیاتی است.”
برای غلبه بر برخی از این چالشها، مدیرعامل شرکتهای جدید برای توسعه آفریقا (NEPAD) از کشورها خواست تا سیاستها و استراتژیهای ملی هوش مصنوعی را که با استراتژی تحول دیجیتال اتحادیه آفریقا (AU) همسو هستند، توسعه دهند.
با وجودی که چندین کشور آفریقایی در توسعه استراتژیهای ملی هوش مصنوعی پیشرفت کردهاند، اما بسیاری از کشورها هنوز چارچوبهای قانونی برای استقرار هوش مصنوعی را ایجاد نکردهاند. به گفته بکل (Bekele)، این نبود همبستگی توانایی آفریقا را در بهرهگیری از پتانسیل فناوری برای منافع اجتماعی محدود میکند.
آیا قبول دارید که هوش مصنوعی پتانسیل حل مشکلات دیرینه آفریقا را دارد؟ شما میتوانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.