آنچه در این مقاله می خوانید
به گزارش شانا، محسن پاکنژاد، وزیر جدید نفت ایران، برنامههای کوتاهمدت وزارتخانه خود را تشریح کرده و بر حل عدم تعادل انرژی در کشور به عنوان یک اولویت تأکید کرده است.
پاکنژاد در اولین روز کاری خود به عنوان وزیر نفت، در روز پنجشنبه در مصاحبه با مطبوعات گفت که افزایش قیمت حاملهای انرژی را به عنوان راهحلی برای رفع عدم تعادل در نظر ندارد، بلکه راهحل اصلی استفاده از سوختهای جایگزین مانند گاز خواهد بود.
او توضیح داد:
“راهحلهای غیرقیمتی که فراتر از وزارت نفت هستند، یعنی در همکاری با سایر سازمانها و وزارتخانهها، در دستور کار قرار خواهند گرفت تا بدون افزایش قیمت بنزین، مثلاً بتوان تولید و مصرف را متعادل کرد.”
وی افزود: “من راهحلهای عملیاتی دقیقی برای حل این مشکل به مجلس و کمیسیونهای تخصصی ارائه کردهام. البته، این به این معنی نیست که عدم تعادل انرژی در کشور میتواند به طور کامل در کوتاهمدت حل شود، اما میتواند تا حدی کاهش یابد.”
پاکنژاد با اشاره به اقدامات ارزشمند دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی انرژی، از جمله واردات گاز از ترکمنستان در قالب قرارداد سوآپ گاز، گفت: “از آنجا که بخشی از این گاز در داخل کشور مصرف خواهد شد، این موضوع به حل مشکل عدم تعادل گاز کمک میکند.”
پاکنژاد در مورد برنامههای وزارت نفت برای حل کمبود بنزین، گفت: “در حال حاضر، هیچ راهحل قیمتی برای حل کمبود بنزین در نظر گرفته نمیشود.”
وی همچنین اعلام کرد که مدل رابطه مالی بین دولت و شرکت ملی نفت ایران (NIOC) که سالهاست تعریف شده، نیاز به بازنگری دارد.
این مقام مسئول گفت: “ما در حال بررسی مدلهای جدیدی برای استفاده از منابع خارج از وزارت نفت هستیم که لزوماً به سرمایهگذاری خارجی نیاز ندارد. یکی از این نمونهها استفاده از منابع مالی شرکتها و صنایع بزرگ مصرفکننده گاز مانند پتروشیمیها برای درگیر کردن این شرکتها در توسعه بخش بالادستی صنعت نفت است.”