سرگئی لاوروف (Sergey Lavrov)، وزیر امور خارجه روسیه، از اظهارات دونالد ترامپ (Donald Trump)، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، درباره تأثیرات منفی تحریم‌های آمریکا بر دلار و اقتصاد این کشور حمایت کرده است. لاوروف نیز تأیید کرد که تحریم‌های اعمال شده توسط دولت بایدن (Biden) وضعیت دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی را تضعیف کرده است. وی همچنین به تغییر رویکرد جهانی به سمت کاهش استفاده از دلار اشاره کرد که توسط کشورهایی مانند چین (China) و روسیه (Russia) هدایت می‌شود، چون بسیاری از کشورها به خطرات وابستگی به دلار در تجارت بین‌المللی پی برده‌اند.

وزیر خارجه روسیه از هشدار ترامپ درباره تحریم‌های آمریکا و کاهش ارزش دلار حمایت کرد

سرگئی لاوروف (Sergey Lavrov)، وزیر امور خارجه روسیه، روز جمعه از اظهارات دونالد ترامپ (Donald Trump)، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، در مورد اثرات منفی تحریم‌های آمریکا بر دلار و اقتصاد این کشور حمایت کرد. لاوروف با تأیید گفته‌های ترامپ مبنی بر این که تحریم‌های دولت بایدن (Biden) نقش دلار به‌ عنوان ارز ذخیره جهانی را تضعیف کرده و جایگاه اقتصادی آمریکا را کاهش داده است، موافقت کرد.

به گزارش خبرگزاری تاس (Tass)، لاوروف گفت: «دونالد ترامپ به ‌طور مستقیم اعلام کرد که تحریم‌هایی که توسط دولت جو بایدن (Joe Biden) و با استفاده از ظرفیت‌های دلار به‌عنوان ارز ذخیره جهانی اعمال شده‌اند، برای اقتصاد آمریکا مخرب هستند. من با او موافقم.»

وی همچنین اضافه کرد:
«من با او موافقم … چون اکثریت غالب کشورها در حال حاضر نسبت به هرگونه عملیات در اقتصاد جهانی که آن‌ها را به دلار وابسته کند، محتاط شده‌اند.»

لاوروف (Lavrov) خاطرنشان کرد که در حالی که بسیاری از کشورها شروع به درک خطرات ناشی از وابستگی به دلار کرده‌اند، این ارز همچنان برای اکثر اقتصادهای جهانی سنگ بنای اصلی است.

ترامپ (Trump) به‌طور مکرر هشدار داده است که تحریم‌های دولت بایدن (Biden) و اتکای بیش از حد به دلار به‌عنوان ارز ذخیره، به اقتصاد آمریکا آسیب می‌زند. او اوایل این ماه در تجمعی در ویسکانسین (Wisconsin) اظهار داشت که این سیاست‌ها می‌توانند به تضعیف جایگاه دلار به‌ عنوان ارز ذخیره منجر شوند. ترامپ همچنین این مسئله را به نگرانی‌های گسترده‌تری مانند تورم و بی‌ثباتی اقتصادی تحت دولت بایدن مرتبط کرد و مدعی شد که سیاست‌های ایالات متحده در حال کاهش قدرت اقتصادی کشور است.

در میان نگرانی‌های فزاینده جهانی درباره تحریم‌های آمریکا و سلطه دلار، بسیاری از کشورها، به ویژه کشورهای عضو بلوک اقتصادی بریکس (BRICS)، برای کاهش وابستگی خود به سیستم مالی ایالات متحده، به حذف دلار (dedollarization) تأکید کرده‌اند. کشورهایی مانند چین (China) و روسیه (Russia) به حمایت از تجارت با ارزهای محلی پرداخته‌اند تا اتکای خود به دلار را کاهش دهند. این حرکت با افزایش استفاده واشنگتن از دلار برای اعمال تحریم‌های اقتصادی، شتاب بیشتری گرفته است. توافقات اخیر در میان کشورهای عضو اتحادیه بریکس و دیگر کشورها، از جمله اندونزی (Indonesia)، برای تسویه تجارت با ارزهای ملی، روند گسترده‌تری را نشان می‌دهد که از تجارت جهانی مبتنی بر دلار فاصله می‌گیرد.

لاوروف (Lavrov) تأکید کرد که هرچند اتکا به دلار حتی در اقتصادهای بزرگی مانند چین و هند (India)، همچنان گسترده است، اما خطرات وابستگی به دلار در حال شناسایی است. او به تغییر رویکرد فزاینده به سمت تسویه معاملات با ارزهای ملی اشاره کرد و گفت:

« با جایگزینی تسویه‌ها به ارزهای ملی، دلار به تدریج در حال حذف شدن است.»

نظر شما در مورد تایید دیدگاه دونالد ترامپ از سوی لاوروف در مورد تضعیف دلار آمریکا و حرکت جهانی به سمت دلارزدایی چیست؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.