دیوید کارمونا (David Carmona)، بنیان‌گذار طرح پانزی ارز دیجیتال آیکام‌تک (Icomtech)، به بیش از ۱۰ سال زندان محکوم شد. او سرمایه‌گذاران را با وعده‌های دروغین سوددهی فریب داد. طرح او افراد طبقه کارگر را با وعده دستیابی به آزادی مالی از طریق تجارت و استخراج ارز دیجیتال هدف قرار داد، در حالی که هیچ یک از این فعالیت‌ها در واقعیت صورت نگرفته بود. نمایشگاه‌های مجللی برگزار می‌شد تا قربانیان بیشتری جذب شوند، در حالی که وجوه سرمایه‌گذاران جدید برای پرداخت به سرمایه‌گذاران قبلی استفاده می‌شد.

رهبر طرح پانزی آیکام‌تک به ۱۰ سال زندان محکوم شد

دفتر دادستانی ایالات متحده (U.S. Attorney’s Office)، منطقه جنوبی نیویورک (Southern District of New York)، روز جمعه اعلام کرد که دیوید کارمونا (David Carmona)، بنیان‌گذار طرح پانزی ارز دیجیتال آیکام‌تک (Icomtech)، به ۱۲۱ ماه زندان محکوم شده است. قاضی جنیفر ال. روشون (Jennifer L. Rochon) این حکم را پس از آن صادر کرد که کارمونا با وعده‌های دروغین سودهای مرتبط با ارزهای دیجیتال، سرمایه‌گذاران را فریب داد.

دامیان ویلیامز (Damian Williams)، دادستان ایالات متحده، توضیح داد: «دیوید کارمونا طراح اصلی طرح پانزی ارز دیجیتال آیکام‌تک بود که افراد طبقه کارگر را با وعده آزادی کامل مالی از طریق دریافت پول‌های سخت‌به‌دست‌آمده‌شان فریب داد.» او افزود:

“کارمونا مدعی بود که پول قربانیانش در تجارت و استخراج رمز ارز سرمایه‌گذاری خواهد شد و سود حاصل از این فعالیت‌ها باعث می‌شود قربانیان ظرف شش ماه پول خود را دو برابر کنند. در واقعیت، آیکام‌تک هیچ‌کدام از این کارها را انجام نمی‌داد. همه چیز یک دروغ بود.”

کارمونا آیکام‌تک را در سال ۲۰۱۸ راه‌اندازی کرد و مدعی شد که یک عملیات استخراج و تجارت ارز دیجیتال را اداره می‌کند. به گفته دادستان‌ها، «کارمونا و دیگر مروجین آیکام‌تک به دروغ به قربانیان خود وعده داده بودند که سود حاصل از تجارت و استخراج ارز دیجیتال این شرکت‌ها منجر به بازده روزانه تضمینی از سرمایه‌گذاری‌های قربانیان و دو برابر شدن پول آنها در عرض شش ماه خواهد شد.»

با این حال، دفتر دادستانی خاطرنشان کرد که آیکام‌تک (Icomtech) هرگز در معاملات واقعی یا استخراج ارز دیجیتال فعالیت نداشته است. در عوض، کارمونا (Carmona) و هم‌دستانش از وجوه سرمایه‌گذاران جدید برای پرداخت به قربانیان قبلی و تبلیغ بیشتر این طرح کلاهبرداری استفاده می‌کردند. نمایشگاه‌ها و ارائه‌های مجللی برگزار می‌شد تا قربانیان بیشتری جذب شوند، و تیم کارمونا با نمایش خودروهای لوکس و لباس‌های گران‌قیمت، توهم موفقیت را ایجاد می‌کردند.

این طرح نهایتاً تا پایان سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸ شمسی) فروپاشید و قربانیان قادر به برداشت وجوه خود نبودند و توکن‌های بی‌ارزش در دست داشتند. علیرغم شکایات مداوم، مروجین آیکام‌تک به دریافت سرمایه‌گذاری‌ها ادامه دادند. دفتر دادستانی اضافه کرد:

*علاوه بر حکم زندان، کارمونا، ۴۱ ساله از کویینز نیویورک (Queens, New York)، به ۳ سال آزادی تحت نظارت نیز محکوم شد.”

نظر شما در مورد طرح پانزی آیکام‌تک و تأثیری که بر قربانیان آن گذاشت، چیست؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.